Hava Durumu

Kadir Mısıroğlu hakkında Atatürk'e hakaretten soruşturma

Yazar Kadir Mısıroğlu hakkında Atatürk'ün hatırasına hakaret suçundan soruşturma başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 08:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kadir Mısıroğlu hakkında Atatürk'e hakaretten soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, yazar Kadir Mısıroğlu hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı yayın organlarında yer alan ve yazar Mısıroğlu'na ait olduğu belirtilen video kaydında geçen beyanlarıyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçlarını Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmanın, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan başlatıldığı kaydedildi.

Mısıroğlu, Atatürk heykellerini kastederek, "Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" demişti.

Kadir Mısıroğlu kimdir?

Kadir Mısıroğlu, 24 Ocak 1933 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Akçaabat'ta tamamlayan Kadir Mısıroğlu, liseyi Trabzon'da okudu.

1954 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne giren Kadir Mısıroğlu, öğrencilik süreci boyunca pek çok öğrenci yurdu açıp işletti. Kadir Mısıroğlu, hukuk okumasına rağmen üniversite yıllarında tarihe merak saldı ve bu alan üzerine yoğunlaştı. Kadir Mısıroğlu, Lozan; Zafer mi, Hezimet mi?! adlı ilk eserini 1964 yılında yazdı ve aynı yıl Sebil Yayınevi'ni kurdu.

1970 Yılının ocak ayında Milli Türk Talebe Birliği'nde Harf Inkılabı ile alakalı verdiği bir konferansı dava mevzuu yapılarak hakkında Eskişehir Örfi İdare Mahkemesi'nce Kadir Mısıroğlu'na mahkumiyet kararı verildi.

1976 yılında İslami bir dergi olan Sebil Dergisi'ni çıkarmaya başladı.  Bu dergideki birtakım yazılarından dolayı Kadir Mısıroğlu'na kısa bir müddet sonra 163. maddeye istinaden sayısız dava açıldı.

1980 ihtilali ile Kadir Mısıroğlu'nun da vazifeli bulunduğu MSP Merkezi Umumi Heyeti hakkında tevkif kararı verilince, hakkında daha evvel açılmış olan davaların, MSP davasıyla birleşmesinden doğacak ağırlıktan dolayı bazı arkadaşlarının ısrarı ile Kadir Mısıroğlu yurt dışına gitti.

1991 yılında ise Türkiye'ye geri dönüş yaptı. Kadir Mısıroğlu, yurt içi ve dışında pek çok konferans verdi. Kadir Mısıroğlu, kendi eserlerinde de belirttiği gibi bir İslam Şurası topladı. Kadir Mısıroğlu tarafından düzenlenen bu uluslararası kongreye, Nazım Kıbrısi, İsa Al, Musa Serdar Çelebi, Ali Batman, Cemaleddin Kaplan ve İslam aleminden pek çok kişi katıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.