Hava Durumu

Kahramanlara son görev!

Bugün Türkiye'nin dört bir yanında acı ve hüzün vardı. Zeytin Dalı Harekâtı'nda şehit düşen Mehmetçikler, düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Şehit ateşi Bursa'ya düşen Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül ise Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2018 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2018 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kahramanlara son görev!

Zeytin Dalı Harekatı'nda Suriye'nin Afrin bölgesinde tankın isabet alması sonucu şehit olan 5 asker son yolculuklarına uğurlandı. Şehit ateşi Bursa'ya düşen Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül'ün cenazesi ise memleketi Çorum'da toprağa verildi. Şehidin annesi Zeynep, babası Mustafa, kardeşleri Fatma Nur ve Muharrem Aygül ile nişanlısı Esma Dursun, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kardeşleri ile nişanlısı, törende şehidin üniformasını giydi. Tören mangasının tabutu omuzlara aldığı sırada şehidin bir yakını, "Güle güle git Halil. Seni bu tabuta koyanlar yerin dibine girsin yansınlar. O kimseyi incitmedi siz onu incitmeyin" dedi.

YAZA DÜĞÜNÜ VARDI

Yaklaşık 1,5 yıl önce göreve başladığı öğrenilen Aygül'ün bir süre önce nişanlandığı ve yaz aylarında düğün yapmayı planladığı belirtildi.

GİRESUN, MUŞ, KONYA, ŞANLIURFA...

Aynı saldırıda şehit olan uzman çavuş Ufuk Aktağ, memleketi Giresun'da, Tankçı Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu memleketi Şanlıurfa'da, Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Seçen'in cenazesi, memleketi Konya'da, Tankçı Uzman Onbaşı Fırat Karaca memleketi Muş'ta toprağa verildi.  Törenlerde şehit yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

DÜN ŞEHİT DÜŞTÜLER

Afrin'deki operasyon sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selim Vurdal ile Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren de son yolculuklarına uğurlandı.  Vurdal'ın İskenderun Devlet Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı cenazesi, ilk olarak Karayılan Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada helallik alınması sırasında şehidin annesi Nuran Vurdal oğlunun takım elbisesini tabutunun üstüne koyup, "Bütün çocuklarım devletimize feda olsun" diyerek gözyaşı döktü.

SEVİNDİRMEYECEĞİM

Bekir Evren ise Osmaniye'de toprağa verildi. Şehidin 1 yıllık eşi Zehra Evren eşinin parkasını giyip şapkasını takarken, Evren'in şehit olduğunda başında bulunduğu belirtilen beresine sık sık sarılıp, kokladı. Şehidin ağabeyi ise daha sonra bereyi alıp başına takarak cenaze namazında saf tuttu.  Zehra Evren, bu esnada, "En çok istediği buydu. Türk bayrağına sarılı gelmeyi çok istiyordu." diyerek gözyaşı döktü. Annesi Emine Evren ise "Ağlamayacağım oğlum. Düşmanlarımı sevindirmeyeceğim" dedi. Cenaze namazının ardından Evren'in cenazesi, gözyaşları arasında defnedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.