Hava Durumu

Kahramanları on binler uğurladı!

Zeytin Dalı Harekatı'nın 22. gününde 12 eve şehit ateşi düştü. Şehitler için memleketlerinde tören düzenlendi. Askerler, binlerce kişi tarafından son yolculuklarına uğurlandı. Şehit yakınlarının feryatları ise yürekleri parçaladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2018 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2018 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kahramanları on binler uğurladı!

Zeytin Dalı Harekatı'nın 22. gününde ''Atak'' tipi helikopterin düşmesi sonucu ve çatışmalarda şehit olan 12 asker son yolculuklarına uğurlandı. Helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (33), İzmir'de toprağa verildi. Feryatların yürekleri dağladığı törende şehidin yakınları, tabutun başında saygı nöbeti tutarken ağlayan askerin gözyaşlarını sildi. Anne Habibe Karaman, top arabasına konulan tabuta sarılarak gözyaşı döktü, "Oğlum, annen sana hasret, annen seni çok seviyor" dedi.

BİZİ YILDIRIMAYACAKLAR

Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan da (28) İzmir'de toprağa verildi.  Şehit Akdoğan'ın annesi, babası ve kardeşi katafalktaki tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada anne Fatma Akdoğan "Seninle gurur duyuyorum. Bizi yıldıramayacaklar." dedi. Tekbirler eşliğinde top arabasına konan tabut, bir süre burada taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Bu sırada çevredeki vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı. Bir grup da büyük bir Türk bayrağı açtı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

41 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.  Binlerce vatandaşın katıldığı törende gözyaşları sel olup aktı. Şehidin annesi, kardeşleri, eşi ve iki kızı, naaşın başına gelerek dua etti, tabutu öptü.  Şehidin naaşı namazın ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

KUZENİ DE ŞEHİT OLMUŞTU

Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz'in cenazesi, memleketi Hatay'ın Erzin ilçesinde törenle toprağa verildi. İl merkezinde düzenlenen basına kapalı törenin ardından cenaze aracıyla Erzin ilçesine getirilen Şehit Oğuzcan Ekiz'in naaşı ilk olarak Milli Egemenlik Caddesi'ndeki babaevine getirilerek, helallik alındı. Tören alanına ambulansla getirilen şehidin annesi Suna Ekiz, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin 9 yaşındaki yeğeni ise törende şehit dayısının askeri beresiyle ön safta yer aldı. Bekar olan şehit Ekiz'in amcasının oğlu Uğur Ekiz'in de 2010'da İstanbul'daki askeri araca yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit düştüğü öğrenildi.

SAMSUN'A 2 ATEŞ DÜŞTÜ

Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in cenazesi, Samsun'un Havza ilçesinde toprağa verildi. Şehidin eşi Çiğdem Şahin, eşinin askeri üniformasını giyerek katıldı. Tören sırasında şehidin annesi Behiye, kardeşleri Emine, Sündüs, Asiye ve Zekeriya Şahin de gözyaşlarına hakim olamadı. Uzman Çavuş Burak Akalın'ın cenazesi de, Samsun'un Çarşamba ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında anne Aysel Akalın, oğlunun fotoğrafını öptükten sonra havaya kaldırarak, "Bu benim kahraman oğlum" dedi.

ÇAKIR GÖZLÜM...

Uzman Çavuş Halis Koca, Adana'nın İmamoğlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. şehidin kamuflajını giyen kız kardeşi Zehra Koca, Türk bayrağa sarılı tabuta sarılarak, "Dört kardeşim olsun, dördü de feda olsun" diyerek gözyaşı döktü.  Elinden bir an olsun Türk bayrağını bırakmayan Zehra Koca, ağabeyinin fotoğrafını öptü. Ağabey Halit Koca da kardeşinin tabutuna sarılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin ninesi Zülfü Koca da tabuta sarılarak, "Çakır gözlüm vatana feda olsun" diye ağıt yaktı.

SENİ VURAN ELLER KIRILSIN

Şehit Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehit annesi Hatice Sarıaslan tabutun başına gelerek, "Seni vuran eller kırılsın" dedi. Bekar olduğu ve 4 kardeşi bulunduğu öğrenilen şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Suvarlı beldesindeki mezarlığa defnedildi.

FERYATLAR YÜREKLERİ DAĞLADI

26 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu'nun cenazesi ise memleketi Giresun'da toprağa verildi.  Yaklaşık bir hafta önce Afrin'de şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Ufuk Aktağ'ın babası Mehmet ve annesi Tülay Aktağ da törene katılarak şehit Karacaoğlu'nun ailesine destek oldu. Şehidin naaşı ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra Çamoluk Şehitliği'nde toprağa verildi.

NE OLUR KALK...

Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş için Mersin'in Anamur ilçesinde tören düzenlendi. Binlerce vatandaşın katıldığı törende  şehidin 3 yaşındaki kızı Ayşe yakınlarının kucağında uyudu. Törende acılı aileyi askerler ve yakınları teskin etti.  Şehidin eşi Alime Kuş, tabuta sarılıp gözyaşı dökerek, "Seni çok seviyorum. Kızını göremedi. Ben hamileyken gitti. Bana söz vermişti 'Son' demişti. Biz seninle okul, sıra arkadaşıyız. Ben şimdi kızıma ne diyeceğim. Sana söz veriyorum ona çok iyi bakacağım. Ne olur kalk" dedi.

SAKIN AĞLAMAYIN...

Üsteğmen Erdem Mut'un cenazesi Kırıkkale'de toprağa verildi. Şehidin babası Ali, annesi Ayşe ve eşi Gizem Mut ile aile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törende eşinin tişörtünü ve alyansını bir an olsun elinden bırakmayan eşi Gizem Mut, "Sakın ağlamayın, şerefsizleri güldürmeyeceğiz." diye ağıt yaktı.

BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Uzman Çavuş Koray Karaca'nın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.  Şehidin cenazesi, tören öncesi Kartal Esentepe Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülerek helallik alındıktan sonra ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından cenaze arabasına konuldu. Şehit Uzman Çavuş Koray Karaca'nın cenazesi, Kartal Kurfalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.