Hava Durumu

Kahramanlarımızı uğurluyoruz

Afrin Harekatı ile Kilis ve Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırılarında şehit olan 9 askerden 4'ü memleketlerinde son yolculuğa uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde şehit yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2018 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2018 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kahramanlarımızı uğurluyoruz

Bugün Türkiye'nin dört bir yanında acı ve hüzün vardı. Afrin Harekatı ile Kilis ve Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırılarında 9 Mehmetçik şehit düşmüştü. Şehit düşen kahramanlar, memleketlerinde düzenlenen törenlerle ebediyete uğurlandı. Terör örgütü PYD/PKK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinden Kilis hudut bölgesine düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram için Hatay'da tören düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törende feryatlar yürekleri dağladı. Cenaze törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, şehitlikteki ailelere başsağlığı diledi. Yıldırım'ın bir şehit annesiyle birlikte duygulandığı görüldü.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu'nun cenazesi ise memleketi Elazığ'da toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Gürsu'nun naaşı, Elazığ Havalimanı'ndan cenaze nakil aracıyla Çaydaçıra Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınmasının ardından Mevlana Camisi'ne götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu, öz geçmişi okundu. Şehidin babası Metin Murat, annesi Filiz, kardeşleri Çağrı ve Melike Gürsu ile yakınları tabutun önünde gözyaşı döktü. Törene katılan çok sayıda vatandaş sık sık tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. Aynı saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz ise Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı.

HAKKARİ ŞEHİDİNE VEDA

Hakkari'de Çukurca ilçesi Güven Dağı'ndaki üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen piyade sözleşmeli er Muhammed Osman Akagündüz'ün cenazesi Niğde'nin Çamardı ilçesinde toprağa verildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.