Hava Durumu

Kahreden haber! İki çocuğun daha cansız bedeni bulundu

Türkiye çocuk ölümleri ile sarsılırken, iki çocuktan daha acı haber geldi. Hatay'ın Hassa ilçesinde 8 gün önce kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar ve Bitlis'in Ahlat ilçesinde kaybolan 2 yaşındaki Sami Yusuf'un cansız bedeni bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2018 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2018 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kahreden haber! İki çocuğun daha cansız bedeni bulundu

Alınan bilgiye göre, ailesiyle yakınlarını ziyarete gittiği Arpalıuşağı Mahallesi'nde kaybolan Ufut Tatar'ın son görüldüğü su kaynağı ile mahalle ve Amanos Dağları eteklerinde komando, jandarma özel harekat ve AFAD ekiplerinin arama çalışmaları 8'nci gününde de sabahın erken saatlerinde başladı.

Eğitimli köpekler ile özel arazi arama insansız hava aracının da destek verdiği arama çalışmalarında ekipler, arama çalışmalarını Yoluklar Mahallesi'ne çevirdi.

Arpalıuşağı Mahallesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki mahalledeki Katığın Kayası mevkisinde arama yapan güvenlik korucuları, Ufuk Tatar'ın cansız bedenine ulaştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Hatay Valiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Tatar'a ait  olduğu değerlendirilen cesedin, Amanos Dağları kırsalının sert ve dik kayalık bir  noktasında bulunduğu bildirildi.

Kimlik tespiti için adli tıp işlemlerinin yapılacağı bildirilen  açıklamada, "Ölüm nedeniyle ilgili bilgiler adli tıp işlemlerinin tamamlanmasının  ardından detaylı olarak paylaşılacaktır." ifadesi kullanıldı.

BU SABAH BİR ACI HABER DAHA GELMİŞTİ

Bitlis'in Ahlat ilçesinde kaybolan 2 yaşındaki Sami Yusuf,  evinden bir kilometre uzaklıktaki dere yatağında ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yuvadamı köyünde yaşayan Yusuf,  evinin önünde oyun oynadığı sırada kayboldu.

Tarladan dönen annesi, oğlunu evin önünde göremeyince yakınlarına  haber verdi. Tüm aramalara rağmen çocuğu bulamayan ailenin ihbarı üzerine İlçe  Jandarma Komutanlığı ile Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri arama  çalışması başattı.

Köylülerin de desteğiyle 24 saat süren çalışma sonucu eve bir  kilometre uzaklıktaki dere yatağında Yusuf'un cesedine ulaşıldı. Çocuğun cesedi otopsi için Ahlat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.