Hava Durumu

KalDer Yarışması'nda ödül alan karikatürler Korupark'ta!

KalDer Bursa ve Anadolu Karikatürcüleri Derneği iş birliğinde; karikatür sanatını desteklemek ve bu sanatın gelecek nesillere ulaşmasına destek vermek amacıyla düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması'nın 6'ıncısı tamamlandı. Ödül alan ve finale kalan karikatürler, Korupark AVM'de sanatseverlerle buluşturulmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2019 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2019 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
KalDer Yarışması'nda ödül alan karikatürler Korupark'ta!

6. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması "Gelecek Elimizde" başlığı ile düzenlendi. Yarışmaya 57 ülkeden, 379 sanatçıdan, toplam 900 karikatür başvurusu geldi. Sırbistan'dan Toso Borkovic yarışmanın birincisi oldu. 

Sonuçların açıklanması ve ödüllerin verilmesinin ardından finale kalan eserleri sosyal ortamlarda toplumun farklı kesimleriyle buluşturmayı amaçlayan KalDer Bursa Şubesi, sempozyumdaki serginin ardından 10 - 16 Haziran tarihleri arasında kentimizin en işlek alışveriş merkezleri arasında yer alan Korupark AVM'de, karikatürleri sanatseverlerin izlenimine sundu.

Sanatsal çalışmalar toplumlar arasında dostluk köprüleri kuruyor

Sergi hakkında konuşan KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay  "Sanatsal çalışmalar toplumlar arasında dostluk köprüleri kuruyor. Yarışmamızla bu yıl da dünyanın dört bir yanından sanatçılara ulaştık. Kurumsal sosyal sorumluluk alanında karikatür sanatını desteklemek amacıyla, önümüzdeki yıllarda da yarışmamız devam edecek" dedi.

Mehmet Kahraman; "Altı yıldır, sanatçılar belirlenen tema ile yarışmada ustalıklarını sergiliyor. Güzel bir yarışma süreci geçirdik. Karikatürün etkin gücü ile sanatçılar 'Gelecek Elimizde' konusunu yorumladı. Sanatseverler bu sergide yarışmaya gelen karikatürlerden, dünya çapındaki usta isimlerin çizdiği karikatürlerden örnekler bulabilecek" dedi.

Serginin açılışına katılan Anadolu Karikatürcüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kahraman, Karikatürist Ahmet Aykanat, KalDer Bursa Genel Sekreteri Aykan Kurkur, Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi Arzu Özel, Mükemmellik Ödülü ve Uzmanlık Grupları Yöneticisi Ebru Yalçın Gürük, Eğitim ve Mali İşler Sorumlusu Semih Şenyuva ve Korupark AVM Yöneticileri, her yıl Karikatür Yarışmasını Korupark AVM çatısı altında sergilemekten ve toplumla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

KalDer Bursa Ulusal Karikatür Yarışması Sergisi 10 - 16 Haziran tarihleri arasında Korupark AVM 3. katında yer alan sergi alanında ziyaret edilebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.