Hava Durumu

Kalın'dan Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin açıklama geldi!

Kabine toplantısının gündemine ilişkin konuşan İbrahim Kalın, Soçi Mutabakatı kapsamında Rusya ile ikinci ortak devriyenin yarın yapılacağını söyledi. Erdoğan'ın ABD ziyaretiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Kalın, "Olup olmayacağına dair değerlendirmelerimiz devam ediyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2019 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2019 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kalın'dan Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin açıklama geldi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine toplantısının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın'ın açıklamaları:

Terörle mücadelenin sadece noktasal bir süreç olmadığını devam eden bir süreç olduğunun altını çizmek isteriz.

Terör koridoruna ciddi bir darbe vuruldu.

Teröristlerin niyetlerinden kolay kolay vazgeçmeyeceklerini biliyoruz. Suriye üzerinde oynanan oyunların devam ettiğinin farkındayız.

Adalet Bakanlığımız uzayan davaların hızlandırılması, vatandaşın yargıya olan güvenin arttırılması noktasında hazırladıkları taslağı kabinede paylaştılar. Milli Savunma Bakanlığımızın sunumları oldu. Dışişleri Bakanımızın da Barış Pınarı Harekatı ve sonrasında bir sunumu oldu. Barış Pınarı Harekatı sadece bizim ve bölgemizi değil dünya siyasetini ilgilendirmesi hasebiyle önemini koruyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir terör unsurlarını temizlemek ve mültecilerin güvenli bir şekilde bölgeye dönecek şartları oluşturmak.

KALLEŞ YÜZLERİ ORTAYA ÇIKMAKTA

Barış Pınarı Harekatı sadece bizi ve bölgemizi değil dünya siyasetini de ilgilendiriyor. Tel Abyad ve Resulayn arasındaki alan terör unsurlarından temizlenmiş bulunuyor. Bugün bir şehidimiz var bildiğiniz gibi. El yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda bir uzman çavuşumuz şehit oldu. Bu tür tuzaklara karşı da biz teyakkuz halinde olmaya devam ediyoruz. Terör unsurlarının kalleş yüzü ortaya çıkmakta. Batılı ülkelerin terör örgütünün propagandasına bu kadar kanmaları... Belki de hayret etmemek lazım.

BATIYI HAYRETLE İZLİYORUZ

Terör örgütünün kara propagandasını görüyoruz. Mevzide alan kaybettikçe öfke ve paniğinin arttığını görüyoruz. Burada Batı'yı da hayretimiz bir şekilde izliyoruz. Sivillerin katledildiği, Kürtlerin hedef alındığı, hıristiyan azınlığın TSK'nın veya onların desteklediği birimler tarafından kaçırıldığı yönünde aslı astarı olmayan iddiaların ortaya atıldığını görüyoruz. Bu saldırıların amacı bir karşı mukabeleyi harekete geçirmek. Bu saldırılar neticesinde bizim cevap vermemiz ve 'Bakın Türkler ve onların destekleri Suriye Milli Ordusu hıristiyanları hedef alıyor' diye bir oyun oynamaya çalışıyorlar. Kiliseleri dahi kullanarak yer yer bu atışların yapılarak tahrik unsuru olarak kullanıldığını ifade etmek istiyorum. Barış Pınarı Harekatı'nın başarısını gölgelemeye yönelik kara propaganda faaliyetlerine karşı herkesin çok dikkatli olması gerekiyor.

ÜÇ TÜNEL TESPİT EDİLDİ

Üç noktada tünel çalışması yapıldığı tespit edildi. Devriyede YPG/PKK mevcudiyetine rastlanmadı. Rusya ile ikinci ortak devriye yarın yapılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN - TRUMP GÖRÜŞMESİ

Ziyaret Trump'ın daveti üzerine planlandı. Trump kendisi bizzat yaptı. Ziyaretin olup olmayacağına dair değerlendirmemiz devam ediyor. Ziyaret talebi bizden gelmemiştir. Olup olmayacağına dair değerlendirmelerimiz devam etmekte.

ARINÇ'IN KHK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç'ın "KHK faciadır" sözlerine cevap veren Kalın, ''Bülent Bey'in açıklamaları kendi şahsi görüşleridir Yüksek istişari Kurulu'nun görüşleri değildir. KHK'lar zorunluluk hale gelmiş, o günün olağanüstü şartları çerçevesinde hayata geçirilmiş bir uygulamadır. KHK'lar durup dururken gündeme alınmış değildir. O gece ve sonrasında yaşadıklarımızı hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanımız ve ailesini öldürmeye kasıt niyetiyle yola çıkanların Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizn desteğiyle boşa çıkardığını gördük. Bir terör örgütüne karşı hiçbir şey yapmayalım hiçbir devlet diyemezdi elbette. Süreç içerisinde KHK'nın aldığı kararlar çerçevesinde mağdur olanlar varsa bununla ilgili mekanizmalar kurulmuştur, bunlarla ilgili neticeler alınmıştır, göreve iade edilenler olmuştur, edilmeyenler olmuştur. KHK ile hukuk zemininde neler yapılabilir bunun üzerinde durulmuştur. KHK faciadır demek 15 Temmuz'u gölgelemektir'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, KHK ile ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir açıklama yapmıştı. "KHK bir faciadır" diyen Arınç, "Evime temizlik yapmaya gelen bir daire başkanı kadını gördükçe, eşi polislikten ihraç edilen bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.