Hava Durumu

Kamu bankaları fırsatçılara kredi vermeyecek!

3 kamu bankası ortak yaptığı açıklamada, hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firmaların, sunulan kredi paketi kapsamı dışında kalacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2020 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2020 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kamu bankaları fırsatçılara kredi vermeyecek!

Koronavirüs salgını sonrası 1 Haziran itibarıyla normale dönüş adımları atan Türkiye'de, kriz oluşmaması için harekete geçen hükümetin talimatıyla kamu bankaları, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı kredi paketini hazırladı.

Bu durum vatandaşın yüzünü güldürürken, bazı fırsatçılar da harekete geçti. Paketlerin açıklanmasıyla birlikte ev ve araba fiyatlarını yükselten fırsatçılar, tepkilere neden oldu.

FIRSATÇILAR KREDİ PAKETİNDE KAPSAM DIŞI

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası, ortak yaptıkları açıklamada, "Sunulan uygun finansman imkanını, ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firmalar kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacaktır." bilgisini paylaştı.

27 MAYIS'TAN İTİBAREN ARTIŞ YAPAN FİRMALAR

Açıklamaya göre, 27 Mayıs'tan itibaren fiyat artışı yapmış olan firmalar da ürün ve hizmet fiyatlarını artış öncesi seviyeye çekmeleri koşuluyla, kampanyalara katılması mümkün olabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.