Hava Durumu

Kamu için yaz uygulaması başlıyor!

Kamu kurumlarında yaz dönemi kıyafet uygulaması 15 Mayıs Salı günü itibariyle başlayıp, 17 Eylül 2018 günü sona erecek. Uygulama kapsamında erkek memurlar kravat takmak ve ceket giymek zorunda kalmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2018 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kamu için yaz uygulaması başlıyor!

Devlet Memurları Kanunu'na göre kamu kurumlarında yaz dönemi kıyafet uygulaması 15 Mayıs 2018 Salı günü başlayıp, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü mesai başlama saatine kadar devam edecek. Valilikler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında kamuda çalışan memurların 15 Mayıs 2018 tarihinden itibaren yaz dönemi kılık kıyafet uygulamasına uymaları için resmi bir yazı yayınladı. Uygulamayla, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli erkek personelin ceket giymesi ve kravat takması zorunlu olmayacak. Kıyafetleri özel kanun, tüzük ve yönetmelikle tespit edilmiş kamu personeli ise (Emniyet, Jandarma, Sağlık gibi) yazlık kıyafetlerini kendi kurumlarının usul ve esaslarına tabi olacak.

Valiliklerce kamu kurum müdürlüklerine gönderilen Başbakanlık genelgesinde; klimaların hangi ayarlarda kullanılacağı da açıklandı. Genelgede, "Hava sıcaklıkları ile ilgili tahminler dikkate alınarak; sıcaklıkların bunaltıcı düzeylere yükselmesi nedeniyle çalışma koşullarında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi amacıyla yaz dönemi kıyafet uygulaması hayata geçirilecek. Önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayarlanması, hususlarında gereken tedbirler alınacaktır" ifadeleri yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.