Hava Durumu

Kanal İstanbul için tarih verdi

Sırbistan ziyaretinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul'un bu yılsonu veya 2018 başı gibi temelinin atılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kanal İstanbul için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye, Balkanların istikrarsızlaşma ile değil bütünleşme ile anılmasını istiyor. Biz Balkanlarda ayrılık, parçalanma, bölünme istemiyoruz'' dedi.

Kanal İstanbul için tarih veren Cumhurbaşkanı, ''İstanbul Boğazı'na paralel yeni bir kanal açılması başta olmak üzere, ki Kanal İstanbul dediğimiz, bu benim bir hayalim, hülyamdır. İnşallah bunun da büyük ihtimalle bu yıl sonu veya 2018 başı gibi temelini atacağız'' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye sık sık ciddi sınamalarla karşı karşıya gelen bir ülkedir. Bunun en çarpıcı örneklerinden birini geçen yıl 15 Temmuz gecesi yaşadık. Türkiye darbe girişimi nedeniyle karşı karşıya kaldığı tehlikeyi geride bırakmış ekonomisinin güçlü temeller üzerine kurulu olduğunu birkez daha ispat etmiştir. Türkiye'nin genel ekonomik görünümünde geçtiğimiz 15 yılda yaşanan değişim tam bir başarı hikayesidir. Geçtiğimiz sene Osmangazi Köprüsü'nün Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ve Avrasya Tüneli'nin açılışlarını yaptık. İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanının ilk etabını önümüzdeki yıl sonuna kadar hizmete alınması için çalışmalar devam ediyor. Türkiye Balkanların istikrarsızlaşma ile değil bütünleşme ile anılmasını istiyor. Biz Balkanlarda ayrılık parçalanma bölünme istemiyoruz. Birilerinin bu ülkeleri kendi arka bahçesi gibi görmek istemelerine de karşı olduğumuzu ifade etmek isterim.

KANAL İSTANBUL İÇİN TARİH VERDİ

İstanbul Boğazı'na paralel yeni bir kanal açılması başta olmak üzere, ki Kanal İstanbul dediğimiz, bu benim bir hayalim, hülyamdır. İnşallah bunun da büyük ihtimalle bu yıl sonu veya 2018 başı gibi temelini atacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.