Hava Durumu

'Kandil Baronları' kapana kısıldı!

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı'yla, terör örgütleri içindeki 'Kandil Baronları'nın bölgede kapana kısıldığı belirtildi. Üst düzey yöneticilerin operasyon öncesi kaçtığı belirtilirken, bölgede PKK/PYD-YPG'nin Afrin Saha Sorumlusu Derviş Afrinli kod adlı teröristin bırakıldığı ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2018 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2018 08:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Kandil Baronları' kapana kısıldı!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Zeytin Dalı Harekâtı'nın başından itibaren kapsamlı koordinasyonu sürdürüyor. Güvenlik kaynakları, Afrin'de çemberin daralmasıyla Derviş Afrinli'nin de etkisiz hale getirilebileceğine dikkat çekiyor. Örgüt, bir buçuk yıldır hız verdiği Afrin'deki silahlanma ve örgütlenmeyi de Kandil'in talimatlarına göre yaptı. Afrin saha sorumlusu Derviş Afrinli, talimatları doğrudan örgütün Suriye Genel Sorumlusu olan ve Sofi Nurettin olarak bilinen Nurettin Halef El Muhammed'den alıyor. Derviş Afrinli ile birlikte Afrin Saha yapılanmasında 2 YPG, 1 YPJ, 1 Tev- Dem ve bir de parti tecrübesi olan örgüt yöneticileri bulunuyor.

KANDİL TALİMAT VERDİ

Örgütün Afrin saha yapılanması siyasi olarak Tev-Dem adıyla gerçekleşirken, askeri yapılanmasında da YPG/YPJ komitesi yer alıyor. Sofi Nurettin de, terörist başı Murat Karayılan ile KCK Yürütme Konseyi Üyesi Cemil Bayık'tan talimat alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.