Hava Durumu

Kanserde çığır açacak tedavi yöntemi

İngiltere Glasgow Üniversitesinden bir grup bilim insanı, kanser tedavisinde kemoterapiden daha etkili ve yan etkileri olmayan CICD yöntemini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2017 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2017 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kanserde çığır açacak tedavi yöntemi

Her sene milyarlarca dolar para aktarılan kanser tedavisi araştırmaları, sayısı her sene artan kanser hastalarına umut olmaya devam ediyor. İngiltere Glasgow Üniversitesinden bir grup bilim insanı, en yaygın kanser tedavi yöntemi olan kemoterapiden daha etkili olabilecek bir kanser tedavi metodu bulduklarını duyurdu.

Kanserli hücreleri Caspase Independent Cell Death (CICD) adı verilen yöntemle tamamen öldürmeyi başaran araştırmacılar, yeni yöntemin kemoterapiden daha etkili olduğunu belirtti. Kemoterapide kanserli hücrelerin tamamen yok edilemediğinden kanserin nüks edebileceğini ifade eden araştırmacılar, yeni yöntemde kemoterapi tedavisinde görülebilen yan etkilerin de görülmediğini belirtti.

Öte yandan, yapılan deneylerde kanserli hücreleri daha etkili şekilde yok eden CICD yönteminin hastalarda bağışıklık sistemini de güçlendirdiği görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.