Hava Durumu

Kar, Bursa'yı felç etti! Araçlar yolda kaldı

Bursa'da sabah saatlerinde etkisini arttıran yağış sonrası şehrin özellikle batı ve üst kesimlerinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Özellikle Nilüfer ve İzmir yolu ile İstanbul yolunda yoğun kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yollarda kazalar meydana geldi, Nilüfer'deki bazı okullarda sınavlar iptal edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2019 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2019 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kar, Bursa'yı felç etti! Araçlar yolda kaldı

Sabah 07.00 sıralarında etkisini arttıran kar yağışı şehrin özellikle batı ve kuzey kesimlerini beyazlara bürüdü. İzmir Yolu Görükle Bölgesi'nde kar küreme aracının maddi hasarlı bir kazaya karışması sebebiyle trafik kilitlendi.

İstanbul Yolu'nda da bir tırın karıştığı kaza meydana geldi.

Öte yandan ana arterlerde Büyükşehir Belediyesi'nin ara caddelerde de ilçe belediyelerinin tuzlama ve kar küreme araçları sabah erken saatlerde göreve başladılar.

Nilüfer bölgesindeki bazı özel okullar da velilere mesaj çekerek öğrencilerin güvenliği için sınavların tehir edildiğini, öğrencileri okullara göndermeyebileceklerini bildirdi.

Şehir merkezi ile şehirlerarası yollarda kar yağışı sebebiyle meydana gelen kazalara trafik ekiplerinin yanısıra polis merkezi ekiplerinin de müdahale ettiği öğrenildi.

Kar kalınlığı şehir merkezinde 10, Uludağ'ın etekleri ile Nilüfer'in üst kesimlerinde 15 santimetreye ulaştı. Mollafenari, Kuştepe ve İvazpaşa gibi Uludağ'ın eteklerinde dar ve dik yokuşlu yollara Osmangazi Belediyesi'nin mini kamyonetleri müdahale ederek küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği Uludağ'da ise bazı araçlar da kara saplanarak yolda kaldı. Vatandaşların yardımlarıyla araçlar saplandıkları yerden çıkarılırken, iş makineleri de gün boyu kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Dün öğlen saatlerinde başlayıp etkisini arttıran kar yağışı tipiye döndü. Dağ yolu ulaşıma kapandı. Kar küreme araçlarının sevk edildiği yollar temizleniyor. Tipi şeklinde yağan kar sonucunda Oteller Bölgesi'nde kar kalınlığı 101 santimetreye ulaştı.

Bursa'da satılık bahçeli ev! Bu fırsatı kaçırmayın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.