Hava Durumu

Karacabey Belediyesi, sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmıyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, PAKO Sahipsiz Hayvan Yuvası'nı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Karacabey Belediyesi, sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmıyor

Karacabey'de 2001'den bu yana faaliyet gösteren PAKO Sahipsiz Hayvan Yuvası'nı ziyaret eden Belediye Başkanı Ali Özkan, görevlilerden tesis hakkında bilgi aldı. PAKO Yuvası için daha önce alt yapı çalışmalarına katkıda bulunduklarını ifade eden Özkan, ilçedeki sahipsiz ve yaban hayvanları için yapılan çalışmalara da tam destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği tarafından 2001 yılından bu yana ilçede Yeniköy yolu üzerinde faaliyet gösteren yuva, başta kedi ve köpek olmak üzere, 600'den fazla sahipsiz evcil hayvanların bakım ve rehabilitasyonlarını üstleniyor.

Özkan, "Hayvan dostu Karacabey sloganıyla, ilçedeki sahipsiz ve yaban hayvanları için birtakım çalışmalar sürdürüyoruz. Belediye olarak yaptıklarımızın yanı sıra bu tarz gönüllü kuruluşlara da mümkün olduğunca destek vermeye çalışıyoruz. Ben bu güzel gayeye hizmet eden tesis görevlileri ve dernek başkanlarını tebrik ediyorum. Bizler, geçmişte PAKO için yaptığımız çalışmalarımızı yerinde gördük. Ve ilave neler yapabiliriz bunları konuştuk'' dedi.

Daha evvel belirli noktalarda yapılan otomatik suluk sistemlerinin PAKO Yuvası'ndaki kafeslerde de faaliyete geçirilmesi için talimat veren Ali Özkan, böylece hem görevlilerin üzerindeki yükün azalacağını, hem de barınaktaki hayvanların taze su içmesinin sağlanacağını sözlerine ekledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.