Hava Durumu

'Kavga istemiyoruz ama...'

Gerçekleri dile getirmenin kendisinin ve partisinin boynunun borcu olduğunu ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kavga istemiyoruz ama gerçekleri de ortaya koyacağız. Sadece onlar konuşacak, biz hiç ses çıkarmayacağız. Ne güzel muhalefet, yanlışları kim dile getirecek?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Kavga istemiyoruz ama...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu, dikkat çeken ifadeler kullandı. Siyasetteki gergin havaya ilişkin değerlendirme yapan CHP lideri, "Gerginlik kavga istemiyoruz ama gerçekleri söyleyince birileri rahatsız oluyor. Kim hangi dertten muzdarip bunu da birilerinin dile getirmesi lazım. O görev de bize düşüyor. Sadece onlar konuşacak biz hiç ses çıkarmayacağız. Onlar diyecekler ki ne güzel muhalefet. Yanlışları biz dile getireceğiz. Bizden rahatsız olduklarını biliyorum. Gerçekleri dile getirmek benim ve partimin boynunun borcudur" dedi.

KOMŞUMUZ YATAKTA AÇ UYUMASIN

Siyasette zaman zaman kavgaların olduğunu ancak her siyasi partinin ülkeye hizmet amacı güttüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Örneğin hepimiz demokrasiyi savunmalıyız. 'Ben iktidar oldum her istediğimi yaparım medyayı istediğim gibi düzenlerim' derseniz demokrasiden uzaklaşmış olursunuz. Bugün yaşandığı gibi. Üreteceğiz hakça bölüşeceğiz. Birisi cebini doldururken komşumuz yatakta aç uyumasın. Geldiğimiz nokta bu hedeflerden uzaklaştığımız noktasıdır" diye konuştu.

KHK İLE TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNLARINI ÇÖZEMEDİLER

Kılıçdaroğlu, konuşmasında taşeron işçilerin durumuna da değindi. "Türkiye'nin gündeminde taşeron işçilik diye bir şey yoktu. 1 milyonu aşkın insanın geleceği yoktu. Bunları ilk kez Türkiye'nin gündemine biz taşıdık" diyen CHP lideri, "Bir KHK ile taşeron işçilerin sorunlarını çözmeye çalıştılar ama çözemediler. İki türlü çifte standart yaptılar. Kadroya alıyoruz ama kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olamayacaksınız dediler. Taşeron işçilerin bir kısmını sözde kadroya aldılar 50 bine yakın taşeron işçiye kadro vermiyorlar. Ankara'daki beylerin keyfi öyle istemiş" ifadelerini kullandı.

ÇIKAR BİR KHK FAİZİ SIFIRLA

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faize karşı olduğu hatırlatan CHP lideri, "Faize karşısın faizi düşür. Düşüremiyor. Çıkar bir KHK faizi sıfırla vatandaşın borcunu sildim de. Siz tefeci bir düzen getirmişsiniz. Vatandaş dünyanın en ağır vergilerini ödüyor. Hem faiz ödüyor hem dünyanın en ağır vergilerini ödüyor" dedi.

MAHKEMEYE VERMEZSEN NAMERTSİN

Man Adası iddialarını tekrar gündeme getiren Kılıçdaroğlu, "9 çeşit vergi alıyorlar. Bu beyler ne yapıyor? Vergi ödememek için Man Adası ile ilişki kuruyorlar. Bunları ben söyleyince de nasıl bunları dile getirirsin seni mahkemeye veririz. Vermezsen namertsin kardeşim. Bir milim geri adım atarsam namertim. Kendisine sordum bu para için şirket sattım. Kimin şirketi hangi şirket tık yok. Bu soruya cevap yok. Suriyelilere 30 milyar dolar para harcadık diyordu hepsi sokakta dileniyor. BM Genel Kurulu'nda dedin 30 milyar dolar. Nereye gitti bu para? Ortada yok. Ülke adaletle yönetilir" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.