Hava Durumu

Kayıp bakan ortaya çıktı! Küstah ifadeler!

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 18 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiği yönündeki açıklamasına küstah bir yanıt verdi. "Uluslararası anlaşmaların hükümlerinden haberi yok" diyen Yunan bakan, "'Cevabımız gel de al'dır" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kayıp bakan ortaya çıktı! Küstah ifadeler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti sırasında ortalıktan kaybolan ve Yunan medyasında da eleştirilerin hedefi olan Savunma Bakanı Panos Kammenos sessizliğini bozdu.  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen 11 Aralık'da TBMM'de yaptığı konuşmasına değinen Yunan bakan,  "Ana muhalefet lideri yine 18 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiğini söyledi. En iyi durumda, Uluslararası Hukuk'un ve anlaşmaların hükümlerinden haberi yok. En kötü durumda ise Yunanistan'ın egemenliğinden şüphe ediyor, topraklarımızı talep ediyor" dedi.

SPARTA ÖRNEĞİ

Kammenos konuşmasında, Sparta Kralı Leonidas'in MÖ 480 yılında Thermopile geçidinde teslim olup silahlarını bırakmasını isteyen Pers komutan Serhas'a söylediği "Molon lave" (Gel de al) sözünü örnek verdi. Yunan Savunma Bakanı "Cevabımız gel de al'dır. Yunanlardan öyle öğrendik. Tarihimiz bunu öğretiyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.