Hava Durumu

Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili flaş gelişmeler! Kanıt bulundu, başkonsolos gitti!

Associated Press (AP) ajansı, kayıp Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili Türk yetkililere dayandırdığı haberinde, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğüne dair kanıt bulunduğu duyurdu. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin de Türkiye'den ayrıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili flaş gelişmeler! Kanıt bulundu, başkonsolos gitti!

Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda, 10 Türk polis ve bir savcıdan oluşan Türk heyeti, 9 saat süren bir inceleme gerçekleştirmişti. Ortak heyette yer alan Suudi yetkililer de konsoloslukta bulundu.

Reuters'a bilgi veren üst düzey bir Türk yetkili, "Konsoloslukta arama ve inceleme yapan Türk polisi ve ekibi ihtiyaç duyulan ve delil olduğu düşünülen bulguları aldı. Konsolosluğun bahçesinden toprak numunesi de alındı" dedi.

Associated Press (AP) haber ajansı ise kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürüldüğüne dair polisin kanıt bulduğunu duyurdu.

AP'nin üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda inceleme yapan Türk yetkililer, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında öldürülmüş olabileceğine dair bazı kanıtlar bulduğu bilgisine yer verildi.

Türk yetkilinin bahsi geçen kanıtlar hakkında detaylı bilgi vermediği kaydedildi.

BAŞKONSOLOS GİTTİ

Öte yandan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak gündeme gelen Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi, Türkiye'den ayrıldı.

Başkonsolos, 2 Ekim'de Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından konutundan çıkmamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.