Hava Durumu

Kazanmak farz oldu!

TFF 1. Lig4de şampiyonluk isteyen Bursaspor bugün Altay'ı konuk edecek. Zirve izin yarıştığı bütün rakipleri 3 puana uzanan Yeşil Beyazlılar karşılaşmaya mutlak zafer parolası ile çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2020 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2020 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kazanmak farz oldu!

Ali ŞAHİN

Sezon sonunda Süper Lig'e yükselmek isteyen Bursaspor TFF 1. Lig'in 24. haftasında bugün Altay ile karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak.  Geçen hafta sonu Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a 2-1 mağlup olarak zirve yolunda yara alan Yeşil Beyazlılar, İzmir ekibi karşısında kazanarak bu yenilgiyi telafi etmeye ve puan tablosundaki 3.'lüğünü korumaya çalışacak.

DÜDÜK ŞEKER'DE

Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesi aracılığıyla Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre maçı Antalya bölgesi üst klasman hakemi Burak Şeker yönetecek. Müsabakada Şeker'in yardımcılıklarını Ali Can Alp ve Emrah Ünal yapacak. Karşılaşmada 4. hakem olarak ise Batuhan Gültek görev alacak. Müsabakanın hakemi Burak Şeker, bu sezon 10 Kasım'da Bursaspor'un Bolu ile 1-1 biten maçını yönetmiş ve son dakikada Boluspor'a verdiği penaltı ile tepki çekmişti.

3 EKSİK VAR

Özellikle sezonun ikinci yarısında sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle kadro sıkıntısı yaşayan Yeşil Beyazlılarda, Altay maçında da önemli oyuncularından faydalanamayacak. Kırmızı kart cezalısı Özer Hurmacı, sarı kart cezalısı Tayfur Bingöl ve sakatlığı devam eden Burak Kapacak, bu kritik mücadelede takımı yalnız bırakacak. 3 ismin de sağ kanatta oynaması dikkat çekerken Teknik Direktör İbrahim Üzülmez'in, bu bölgede Cüneyt Köz'e forma vermesi bekleniyor.

4 İSİM SINIRDA

Yeşil Beyazlı takımda 7 sarı kartı bulunan Selçuk Şahin, 3 sarı kartı bulunan, Sedat Dursun, Recep Aydın ve Anıl Karaer, Altay maçında sarı kart görmeleri halinde pazar günü oynanacak Ümraniyespor karşılaşmasında takımı yalnız bırakmak zorunda kalacak. İbrahim Üzülmez bu konuda takımla sık sık toplantı yaparken son antrenman öncesinde de öğrencilerini uyardı.

ALTAY MORALLİ

Teknik Direktör Ali Tandoğan'la yollarını ayırdıktan sonra Yalçın Koşukavak'ı takımın başına getiren Altay, yeni hocası ile çıktığı ilk maçta evinde Adanaspor'u 3-1 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla birlikte play-off hattına giren Siyah Beyazlılar, Bursa'ya moralli geldi. Öte yandan İzmir ekibinde sakatlığı bulunan Gençer Cansev ve sarı kart cezalısı olan Erhan Kartal, Bursa'da forma giyemeyecek.

KOŞUKAVAK YENİDEN BURSA'DA

Bursaspor - Altay maçı, Teknik Direktör Yalçın Koşukavak için ayrı bir anlam taşıyor. Sezon başında yeşil-beyazlılarda göreve başlayan fakat ligin 16. haftasında oynanan görevden alınan genç teknik adam, eski takımına karşı 3 puan arayacak. En son 8 Aralık'ta iç sahada oynanan Giresunspor maçında Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'na ayak basan Koşukavak, 81 gün sonra bu kez Altay'ın teknik direktörü olarak aynı stadyumda olacak.

75. RANDEVU

Bursaspor ve Altay bugünkü maçla birlikte tarihlerinde 75. kez birbirine rakip olacak. İki köklü kulüben rekabetinde daha önce oynanan 74 maçın 31'ini Bursaspor kazanırken Altay 26 galibiyet yaşadı. Rekabetteki 17 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Timsah Bursa'daki maçlarda ise rakibine büyük bir üstünlük kurdu. Bursa'da oynanan 36 maçın 23'ünü Bursaspor kazanırken Altay 6 galibiyet alabildi. Bursa'daki 7 müsabakada ise puanlar paylaşıldı.

İLK MAÇ RAKİBİN

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İzmir'de oynanan maçı Altay 2-1 kazanmıştı. Altay'a galibiyeti getiren golleri 9. Dakikada Paixao ve 30. Dakikada Tatos atmıştı. Bursaspor'un tek golü ise 45'te Diarra'dan gelmişti. Altay'ın taraftar baskısını azaltmak adına Menemen ilçe stadyumuna aldırdığı maçtaki kafes biçiminde olan deplasman tribünü nedeniyle İzmir ekibi oldukça tartışılmıştı.

HOCALAR 3. KEZ

Mücadele ile birlikte iki teknik Direktör İbrahim üzülmez ve Yalçın Koşukavak 3. Kez birbirine rakip olacak. Üzülmez Çaykur Rizespor, Yalçın Koşukavak ise İstanbulspor ile birbirine 2 kez rakip oldu. Rize'de oynanan maçı 3-0 kazanan Çaykur Rizespor deplasmandaki maçta da 3-2 kazanmayı başardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.