Hava Durumu

Kazdağları'ndan sonra İznik mi? Bursa vekili Aydın konuyu Meclis'e taşıdı!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kazdağları'ndaki altın arama faaliyetlerinin ardından Bursa, İznik'e bağlı Aydınlar Köyü mevkiinde çinko-bakır-kurşun ocağı için maden arama ruhsatı verildiği iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Aydın, Bakan Dönmez'e "İznik İlçesi'nde çinko-bakır-kurşun ocağı için ruhsat verildiği iddiaları doğru mudur?" diye sordu. 

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2019 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kazdağları'ndan sonra İznik mi? Bursa vekili Aydın konuyu Meclis'e taşıdı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e verdiği önergede Erkan Aydın, ruhsat verildiği takdirde ağır metal atıkların İznik Gölü'ne karışarak büyük bir kirliliğe yol açacağına dikkat çekti. Maden arama faaliyeti başladığında İznik Gölü'nün büyük bir kirliliğe uğrayacağını ve kurumaya mahkum edileceğini belirten Aydın, Bakan Dönmez'e şu soruları yöneltti:

"BU OLASI ÇEVRE FELAKETİNİN ÖNÜNE NASIL GEÇECEKSİNİZ?"

"İznik İlçesi'nde çinko-bakır-kurşun ocağı için ruhsat verildiği iddiaları doğru mudur?  Maden arama iddiası doğru ise bu konudaki izin hangi şirkete hangi şartlarda verilmiştir? İznik Gölü gibi önemli yaşam alanın korunması için bir planınız bulunmakta mıdır? Bu olası çevre felaketinin önüne nasıl geçeceksiniz? İznik İlçesi'nde maden aranması için kaç hektar arazide ağaç kesilecektir? Yeşil alanları nasıl koruyacaksınız? Proje dosyasında 1.893.21 hektarda çalışma yapılacağı öngörülmektedir. Bu kadar hektar da 700-750 bin ağaç olduğu varsayılmaktadır. Bütün bu ağaçlar kesilip yöre  kurak araziye mi dönüştürülecektir? Bu projeyle İznik Gölü, İznik doğası, İznik tarihi, İznik meyveleri yok mu edilecektir?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.