Hava Durumu

Kemal Kılıçdaroğlu: Bursa'yı istiyorum!

NTV'deki özel yayında soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler öncesinde yapılacak anketlerle halkın nabzını yoklayacaklarını belirtip, "Bursa, Balıkesir, Denizli, Adana, Mersin, Antalya, İstanbul ve Ankara'da belediye başkanlıklarını istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kemal Kılıçdaroğlu: Bursa'yı istiyorum!

Kılıçdaroğlu, NTV'deki özel yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.  Olası bir erken seçimde parti olarak stratejilerinin ne olacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Demokrasiyi savunmak. 'Demokrasiden yana tavır alın' diyeceğiz. Kim demokrasiyi savunuyorsa biz onların yanında yer alacağız, onlar da bizim yanımızda yer alsınlar" karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de şu anda en çok demokrasiye ihtiyaç duyulduğunu savundu.

Seçimdeki adaylarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Çok güzel bir adayımız olacak" karşılığını verdi. Kendisinin aday olup olmayacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Biz diğer partiler gibi değiliz, otururuz, konuşuruz, kendi aramızda tartışırız. Demokrasiden yana olan, demokrasiyi savunan herkesle, partiyle ilişki kurarız, bizim adayımıza oy verip vermeyecekleri konusunda nabzını tutarız ondan sonra bir karar veririz" dedi.

Belirledikleri bir ismin olup olmadığı sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, "Birden fazla isim var tabii. Sonuçta oturup bunu arkadaşlarımızla değerlendireceğiz, yetkili organlarla konuşacağız." yanıtını verdi.

Yerel seçimlerde bazı milletvekillerinin de büyükşehir belediye başkanlıkları için nabız yokladıkları iddialarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "İlke olarak milletvekillerinin kendi görevlerini yapmalarını isteriz ama sonuçta bulunulan il kimi istiyorsa ona dönük anketler yapacağız. Halkın nabzını tutmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, Bursa, Balıkesir, Denizli, Adana, Mersin, Antalya, İstanbul ve Ankara'da belediye başkanlıklarını alacaklarını ifade etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.