Hava Durumu

Kentsel dönüşüm ve gecekondu mahallesi... 'Saf' prömiyerini Toronto'da yaptı

Ali Vatansever'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği ve kentsel dönüşümü konu alan "Saf" filminin dünya prömiyeri, Toronto Film Festivali'nde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2018 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2018 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kentsel dönüşüm ve gecekondu mahallesi... 'Saf' prömiyerini Toronto'da yaptı

Filmde Fikirtepe'de bir gecekonduda yaşayan genç evli bir çiftin kentsel dönüşüm söylentilerinin mahalleye düşmesiyle beraber dönüşen hayatları anlatılıyor. Başrollerini Saadet Işıl Aksoy ve Erol Afşin'in paylaştığı Saf'ta ikiliye Onur Buldu, Ümmü Putgül ve Kida Ramadan gibi isimler eşlik ediyor.

Yapımcılığını Terminal Film, 2Pilots Film ve 4 Proof Film'in üstlendiği filmin çekimleri geçtiğimiz sonbahar aylarında İstanbul'da tamamlandı. Türkiye-Almanya-Romanya ortak yapımı olan SAF T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Film und Medienstiftung NRW ve Eurimages destekleriyle gerçekleştirildi. Ayrıca film geçtiğimiz nisan ayında Köprüde Buluşmalar'ın Work in Progress bölümüne seçilmişti.

Festivalin Discovery Bölümü'nde yapılan gösterime Vatansever'in yanı sıra filmin başrol oyuncuları Saadet Işıl Aksoy ve Erol Afşin de katıldı. Saadet Işıl Aksoy, 2012'de bayşrolde olduğu "Twice Born" filminin prömiyeri için Toronto Film Festivali'ne katılmıştı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.