Hava Durumu

Kenya'da aşırı yağış baraj kapağını patlattı: 20'si çocuk 41 ölü

Kenya'da haftalardır süren aşırı yağış ülkenin orta kısmındaki Patel barajının kapağının patlamasına yol açtı. Yaşanan sel faciasında 20'si çocuk 41 kişinin öldüğü açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2018 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kenya'da aşırı yağış baraj kapağını patlattı: 20'si çocuk 41 ölü

Kenya sel felaketleriyle boğuşuyor. Ülkede yaşanan ağır kuraklığın ardından haftalar süren aşırı yağışın neden olduğu sel ve toprak kaymaları nedeniyle ülkede 170'den fazla kişi hayatını kaybetti. Son facia haberi ise ülkenin 4. en büyük şehri Nakuru'da bulunan Solai bölgesinden geldi. Solai'de sulama ve balıkçılık için kullanılan özel Patel Barajı'nın kapağı aşırı yağış nedeniyle gece saatlerinde patladı. Azgın sular iki köyü yerle bir etti. Polis yetkilileri faciada 20'si çocuk 41 kişinin öldüğünü duyurdu.

2 BİN KİŞİ EVSİZ KALDI

Yerel polis şefi Gideon Kibunjah birçok kişinin evinde uyurken faciaya yakalandığını,  trajedinin mağdurları için arama çalışmalarının sürdüğünü ayrıca 36 kişinin yaralandığını söyledi. Elektrik direklerinin devrilmesi nedeniyle bölgede birçok kişi elektriksiz kaldı. 2 binden fazla kişinin ise evsiz kaldığı belirtiliyor.

CEHENNEM GİBİYDİ

Faciadan kurtulan Ngugi Njoroge akşam yemeğini yedikleri sırada sel sularına kapıldıklarını, kendisinin bir ağaca tutunarak hayatta kaldığını aktararak "Cehennem gibiydi" dedi. Kenya Kızılhaçı ise faciadan yaklaşık 500 ailenin etkilendiğini duyurdu. Ülkede marttan bu yana süren aşırı yağışların neden olduğu sel ve toprak kayması felaketlerinde 200'e yakın kişi hayatını kaybetti, 220.000 kişi evini terk etmek zorunda kaldı. Kızılhaç'ın verilerine göre marttan beri ülkede 8.500 hektarlık tarım alanı su altında kaldı, yaklaşık 20 bin hayvan telef oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.