Hava Durumu

Keyiflerine diyecek yok... Bursa'da kedilere özel sobalı villa!

Bursa'da son günlerde hava sıcaklıklarının iyice düşmesiyle sokak hayvanları da beslenmekte ve barınmakta güçlük çekiyor. Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı villalarda kalan kediler, bu zorlu kış günlerinde barınma ihtiyacını karşılıyor. Villalarda kış boyunca soba da yakılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2019 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2019 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Keyiflerine diyecek yok... Bursa'da kedilere özel sobalı villa!

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesinde bulunan 2 adet kedi villasında kediler sıcak yuvanın tadını çıkarıyor.

Kediler üşümesin diye kış boyunca gece gündüz soba yakılıyor.

Sahipleri tarafından bırakılan, trafik kazası geçirmiş ya da doğal yaşam merkezinde doğup kedi villalarında yaşayan 200'e yakın kedinin rehabilitasyonu ve tedavileri her gün periyodik olarak veterinerler tarafından yapılıyor. 

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdiresi Dilek Yosun, kedi villaları hakkında bilgi verdi. 2 kedi villasının mevcut olduğunu dile getiren Yosun, "Doğal yaşam merkezimizde doğup büyüyen ve trafik kazası geçirmiş ya da sahipleri tarafından bize teslim edilen, ameliyat olmuş kediler burada bakılıyor. Kedi villalarımızın içinde şu an toplam 200'e yakın kedi var. Osmanlı konağı şeklinde inşa edilen villalar kedilerin doğal şartlarına uygun şekilde yapıldı. Ayrıca kışın olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için villalarımızın içine soba yakıyoruz. Kış boyunca ısınmaları için sobaları sürekli yanacak. Tedavi ve bakımları günlük olarak veteriner hekimlerimiz ve sağlık teknikerleri tarafından yapılıyor. Kedilerimiz sahiplendirilmeye açık. Ziyaretçiler de gelip burayı gezebilirler ve kedilerimizi sahiplenebilirler" diye konuştu. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.