Hava Durumu

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi sonrası ortak açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmesi sona erdi. Görüşmede, iki liderin ülkedeki genel gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2018 00:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2018 00:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi sonrası ortak açıklama

İYİ Parti ve CHP'nin yerel seçimde ittifak yapacağı söylentileri sonrası iki lider ilk kez bir araya geldi. İYİ Parti heyetinde Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu; CHP heyetinde Bülent Tezcan, Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı bulundu.. Ankara adaylığı için adı geçen Mansur Yavaş, dün parti liderlerine seslenerek, "Önce siyasi parti liderlerinin bu konuda mutabık olup olmadıklarını, Ankara'da mutabakat gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceklerini bakmak lazım. Ondan sonra adaylık konusunda kararımı vereceğim" demişti.

Kılıçdaroğlu, görüşme başlangıcında Akşener'e "OSTİM ziyaretiniz nasıl geçti?" diye sordu. Akşener, "Çat kapı ziyaretleri çok severim. Gayet güzeldi" yanıtını verdi.

Heyetler arası görüşme sona erdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in başbaşa görüşmesi sona erdi. İki liderin başbaşa görüşmesi 1.5 saat sürdü.

ORTAK AÇIKLAMA

İki lider, ülkedeki genel gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmenin ardından açıklama yapan İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, "Milletimiz şu an itibarıyla geleceğinden umutlu değildir ancak Türkiye'nin iki büyük partisi bir araya gelerek temel meseleler konusunda ortak mutabakatlar temin etmiştir. Bu genel mutabakatlar çerçevesinde milletimiz umutsuzluğa kapılmasın. Bu toplantı hem CHP olarak hem de İYİ Parti olarak geleceğe daha umutla bakmamızı sağlamıştır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.