Hava Durumu

Kılıçdaroğlu Bursa'da isyan etti: 'Buradakiler üçüncü sınıf vatandaş mı?'

Bursa'nın Gürsu ilçesinde vatandaşlarla buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçedeki ulaşım sorununun altını çizdi. En pahalı suyu Bursalıların içtiğini ve bu konuda düzenlemeye yapacaklarının sözünü veren Kılıçdaroğlu, "Gelin hep beraber Gürsu'da tarih yazalım" diyerek çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2019 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2019 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu Bursa'da isyan etti: 'Buradakiler üçüncü sınıf vatandaş mı?'

Bursa'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsu Belediyesi Düğün Salonu'nda, Akademik odalar, STK temsilcileri, esnaf odaları, muhtarlar ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Gürsu'nun tarımsal anlamda önemli bir ilçe olduğunu söyledi. 

Kılıçdaroğlu, Gürsu'dan kent merkezine ulaşımda sıkıntılar olduğunu belirterek, "Gürsu'dan kent merkezine bazen üç araç değiştirilerek gidiliyor. Niçin? Hangi gerekçeyle? Buradakiler üçüncü sınıf vatandaş mı? Başkan el koydu, "Düzelteceğim, ulaşımı ucuzlatacağım" diyor. Buradan bineceksiniz bir araca kentin merkezine gideceksiniz" diye konuştu. Bölgedeki en pahalı suyun Bursa'da olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Uludağ'da su da burada. Suya bu kadar pahalı bir fiyatı biçmeyi hangi vicdan kabul eder. Başkan hepinizin huzurunda söz verdi, "Su fiyatını da düşüreceğim" dedi. Biz de kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gürsu'nun Anadolu'nun küçük bir hali olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Kentle kırsal kesimde yaşayanlar arasında sağlıklı ve tutarlı bir gelir dağılımının olması lazım. Bu gelir dağılımını sağlarsak, kırda yaşayan da kentte yaşayan da huzur içinde yaşayacak. Asıl hedefimiz budur. Gürsu'ya neredeyse 81 ilden vatandaşlarımız gelmiş, hayata tutunmaya, geçinmeye, güzel bir hayat sürdürmeye çalışıyorlar. Daha iyi bir yaşam standardını yakalamaya çalışıyorlar. Dolayısıyla bu bölge bir anlamda Anadolu'nun küçük bir halidir. Buranın da kalkınması, burada yaşayan insanların da huzur içinde yaşaması hepimizin ortak hedefi olmalıdır."

"GELİN TARİH YAZALIM"

Kılıçdaroğlu, eşitliğin önemine vurgu yaparak, şunları dile getirdi: "AK Partili kardeşlerim, ülkücü kardeşlerim, İYİ Partili kardeşlerim CHP'li kardeşlerim, hangi partiden, kimlikten, inançtan olursa olsun, gelin hep beraber Gürsu'da bir tarih yazalım. Gelin Funda Başkanı belediye başkanı seçelim. Gelin Gürsu'nun kaderini değiştirelim. Bizim kaderimiz yoksulluk olmamalı, biz de gülmeliyiz, eğlenmeliyiz, koşmalıyız, bizim de çocuklarımız parka gitmeli. Bizim de çocuklarımız daha iyi okullarda okumalı, daha iyi yerlerde tedavi olmalı. Başkalarının çocuğu gezecek, Gürsu'lunun çocuğu gezemeyecek. Funda başkan bunların tamamını sağlayacak. Onun adına ben size söz veriyorum. Biz Mart'ın sonunda baharı getireceğiz. Huzurlu bir Türkiye getireceğiz. Birlikte yaşamayı, getireceğiz ve beraber olmayı başaracağız"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.