Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: 'Bursa içimde bir yaradır'

Kılıçdaroğlu, seçimi kazanan ama KHK ile görevine son verilmiş başkanlarla ilgili, "Seçimi kazandıktan sonra 'Sen seçimi kazandın ama KHK ile görevine son verilmişti, ben size mazbatayı vermem' demek doğru değildir. O zaman hiç seçime sokmasaydın" dedi. CHP Lideri, Bursa'yı kaybetmenin üzüntüsünü, "Bursa içimde bir yaradır" sözüyle ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu: 'Bursa içimde bir yaradır'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimle ilgili gazetecilere değerlendirmede bulundu. İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Yerel seçimlerdeki bu başarı salt CHP'lilerin başarısı değildir. O kente yaşayan bütün yurttaşların ortak başarısıdır. Bursa içimde bir yaradır. Bursa'nın da Nilüfer Belediye başkanı tarafından yönetilmesi gerekiyordu. Zonguldak ve Giresun'da da adaylarımız kazanamadı. Bir kabahat eksiklik varsa bizim eksikliğimizdir.

"BAŞARIDA MİLLET İTTİFAKI'NIN ROLÜ BÜYÜK"

İYİ Parti ile ilişkilerimiz, Saadet Partisi ile dirsek temasımız sürdü. İki partinin genel başkanlarına teşekkür ediyorum. Sonuçta Millet İttifakı özünde demokrasiyi savunan bir ittifaktı. Demokrasiden yana olan bir ittifaktı. Bu başarının sağlanmasında ittifakın büyük rolü olduğunu ifade etmek isterim. Seçim sürecinde iki partinin de değerli katkıları olduğunu ifade etmek benim görevimdir. Asıl görevimiz bundan sonra başlıyor. Belediye Başkanlarımız artık seçildikleri belde de herkesin belediye başkanlarıdır. Artık o kentin belediye başkanlarıdır.

2200 LİRA SÖZÜ

Bizim belediye başkanlarımız harcadıkları her kuruşun hesabını millete vereceklerdir. Bugüne kadar belki rastlanmayan, dillendirilmeyen bir taahhütten söz ediyorum. Harcanan her kuruşun hesabını vereceklerdir. Türkiye yerel yönetimlerde farklı bir sürece evrilmek zorundadır. Belediye yönetimlerinde partizanlığı değil, liyakati esas alacaklardır. İşi ehline teslim edeceklerdir. Asgari ücretin 2200 lira olmasını söylemiştik. Bizim belediyelerimizde 2200 lira. AK Parti ve diğer belediyelerde 2020 lira. Bu konuda da belediye başkanlarımız hazırlıklarına başladılar.

KHK'LI BAŞKANLAR YORUMU

Eğer bir konuya değinmezsem demokrasi açısından ayıp etmiş olurum. Buradan YSK'nın değerli üyelerine seslenmek isterim. Bunların seçime girmelerine siz izin verdiniz. Bunlar savcılıktan iyi hal kağıdı aldı. Bunlar il seçim kurulları, ilçe seçim kurulları tarafından kabul edildi. Bir kısmı seçimi kazandı, bir kısmı kazanmadı. Seçimi kazananlara sizin mazbatayı teslim etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde büyük bir demokrasi ayıbına imza atmış oluruz. Ya hiç seçime girmeyeceklerdi, izin vermeyeceklerdi. Ama izin verdiğiniz kişinin seçimi kazandıktan sonra 'Sen seçimi kazandın ama KHK ile görevine son verilmişti, ben size mazbatayı vermem' demek doğru değildir. Bu mazbatalar verilirse Türkiye demokrasi ayıbından kurtulmuş olacaktır. KHK bir bakanlar kurulu kararıdır. Olağanüstü dönemde alınan karardır. Bu insanlar mahkemeye başvurdular. Bu yargı süreci tamamlanmadı. Bu hakkın teslim edilmemesi sanki bunlar seçilme hakkını yitirmişler gibi bir garip sonuç çıkıyor ki böyle bir tablo yok Türkiye'de.

"TÜRKİYE'NİN GERÇEK GÜNDEMİNE DÖNMESİ GEREKİYOR"

Ekonomide ciddi bir kriz yaşıyoruz. Reel sektör krizi. İşsiz sayımız geniş tanımıyla 8 milyonu aştı. Son 1 yılda işsiz sayısı 1 milyon 700 bini aştı. Genç işsizlik çok yüksek. Enflasyon patladı. Mutfaklarda yangın var. Türkiye'nin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor. Ekonomiye dönmesi gerekiyor. Biz bu krizden nasıl çıkarız siyasetin düşünmesi gereken temel konu budur. Türkiye bu krizden çıkmak zorundadır. Hayat pahalılığı var, enflasyon var sadece biz değil tüm dünya Türkiye'yi izliyor. Alınan önlemlere baktığımızda günü kurtarma üzerine kurulan bir sistem var. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kalkınma planı yok. Saray bunun ne kadar farkında merak ediyorum. Kalkınma plansız siz neyi yapacaksınız. Neyi ön görüyorsunuz. Kısa süreli hesaplar yaptılar kamuoyu ile paylaştılar bunların hiçbirisi tutmadı. Sağlıklı, tutarlı çalışmalar yapacaksınız. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.