Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'dan MESAM açıklaması: 'Açıkça suç işlendi'

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği'ne kayyum atanmasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na suçlamalar yönelten CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bakanlık açıkça suç işlemiştir. Sen sanatı ve sanatçıyı korumakla görevlisin. Yasanın dışına çıkamazsın" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2018 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'dan MESAM açıklaması: 'Açıkça suç işlendi'

CHP Parti Meclisi üyesi Yavuz Karan'ın vefatı dolayısıyla salı günü grup toplantısı yapamayan ana muhalefet partisi, bugün toplandı. Burada konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kayyum atanan Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği'yle (MESAM) ilgili değerlendirme yaptı. CHP lideri, "MESAM diye bir örgüt var, bir tüzüğü var. Yasal dayanağı var. Mart ayında olağan kongresini yapacaktı. Kongresini yapmadan Kültür Bakanlığı MESAM'a kayyum atadı. Kurala uyarsanız atayabilirsiniz. Verilen görev ve yükümlülüklerin yerine getirilmediği ya da tarifelerin esaslera göre düzenlenmediği durumlarda ben önce bir uyarı yazısını yazarım diyor bakanlık. Ve 30 gün beklerim. Kural yerine gelmemişse 2. bir yazı ile tekrar uyarırım. Telefon ettim, size uyarı yazısı geldi mi? Hiçbir yazı gitmemiş" dedi.

AÇIKÇA SUÇ İŞLENDİ

"Kültür Bakanlığı yasaya uymazsa ne olacak?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Bütün bunlar sanatı ve sanatçıyı korumak içindir fakat hiçbir uyarı yapılmadan MESAM yönetim kurulu bir yazı ile değiştiriliyor. Sordum, dava açacak mısınız diye tabii ki dediler. Bugün dava açacaklar. Kültür Bakanı'na sormak isterim. Sen sanatı ve sanatçıyı korumakla görevlisin. Yasanın dışına çıkamazsın. Kültür Bakanlığı açıkça suç işlemiştir" ifadelerini kullandı.

'GÜNAYDIN RECEP BEY...'

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yargı bağımsızlığı da vardı. "25 gün yürüdük "niye yürüyorsunuz" dediler ama çıkıp da "adalet var neden yürüyorsunuz" diyemediler" ifadesini kullanan CHP lideri, "Erdoğan, Yargıtay toplantısında konuşuyor dün: Eğer bir ülkede halk bunalmış ve ellerini semaya açıp adalet çığlığı atar haline geldiyse oradaki yargı sisteminde bir sorun var demektir. Günaydın Recep Bey günaydın. Nihayet öğrenebildin. Yargı sisteminde bir değil çok sorun var. Yargı yok yargı adalet yok adalet. Neden bahsediyorsun sen. Sarayın bazı avukatları saray adına hakimlere talimat veriyorlar. Savcıya "kül tablasını getir sigaramın külünü dökeceğim" diye talimat veriyorlar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.