Hava Durumu

'Kılıçdaroğlu istifa etmeli'

"Yurtdışına para transferi" iddiası üzerinden eleştirdiği CHP lideri Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yapan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "İstifa etmeyeceğini bile bile istifaya davet ediyorum" dedi. Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine de açıklık getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Kılıçdaroğlu istifa etmeli'

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü'ndeki toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin açıklama yaptı.  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları hakkındaki 'yurt dışına para transferi' iddialarına değinen Bozdağ, "Bizim Kılıçdaroğlu'dan beklediğimiz onurlu ve haysiyetli bir kişi gibi davranması. Bu gösterdiğin dekontlar sizin yalancılığınızı ispat eden birer belge olduğu ortaya çıktı. Şimdi söyler misin? Alçak, müfteri, yalancı kim? Bunu net bir şekilde ifade etmesi lazım. Onurlu bir insan gibi Sayın Kılıçdaroğlu'nun yapması gereken istifa etmektir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmeye davet ediyorum. İstifa etmeyeceğini bile bile istifaya davet ediyorum. Kılıçdaroğlu'na şunu da ifade ediyorum, sizi göreve getiren baronlar ve FETÖ'cüler gitmenize karar vermiş. Bir başarıya ulaşılamıyor, öyleyse pimi çekilmiş bombaları eline verelim kendi kendini imha etsin. Bu bombaları eline verenler kendisini göreve getirenlerdir" dedi.

"BEN DE MERAKLA BEKLİYORUM"

"Yarın da başka belgeler açıklayacağını söylüyor" diyen Bozdağ, "Ne açıklayacak ben de merakla bekliyorum. Yine hangi yalancılığını ortaya koyacak, hep beraber göreceğiz. Kılıçdaroğlu elinde patlayan Man Adası'nın bombalarından sonra konuyu değiştirip başka yeni bombalar ortaya koyarak başka tartışmalarla günü kurtarmaya çalışacak. Günü kurtarma şansı yok. Yalan siyasetinin CHP'ye de Kılıçdaroğlu'na bir faydası yoktur" ifadelerini kullandı.

SINIRLAMA TALİMATI YOK

Bozdağ, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine de açıklık getirdi. Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisine sahip olduğunu vurgulan Bozdağ, "Vatandaşlarımız ve yabancı yatırımcılar istediği yerde yatırım yapma hakkına sahiptir. Cumhurbaşkanımızın dikkat çektiği husus kendi ülkesine güvenmediği için sermayesini başka yere aktarmak isteyenlere istem olduğunu ifade etti. Ekonomi dara girsin diye uğraş varken işadamlarımız ekonomilerini güçlendiren Türk ekonomisine güvenmeleri ve sahip çıkmaları konusunda bir sitemini ifade etmiştir" dedi.

İSRAİL'İN KUDÜS HAMLESİ: FELAKET OLUR

Bozdağ, İsrail'in Müslümanların kutsal mekanı Kudüs ve Harem-i Şerif'in statüsünü değiştirmeye yönelik hamlesine de sert çıktı. "Bu statünün kaldırılarak başka bir adım atılırsa büyük bir felaket olur" diye uyaran Bozdağ, "Bölgede kırılgan bir şekilde devam eden barış sürecini yok eder. Türkiye, herkese bu noktada sorumluluklarını ve taahhütlerini bir kez daha hatırlatmaktadır. Türkiye'nin duruşu bugüne kadar bu konuda neyse bundan sonra da o olacaktır. Oldu bittilere karşı Türkiye'nin 'evet' demesini kimse Türkiye'den beklememelidir" ifadelerini kullandı.

"AFRİN İÇİN TEREDDÜT EDİLMEYECEK"

Bozdağ'ın gündeminde Afrin operasyonu da vardı. Suriye'deki her gelişmenin Türkiye'nin ulusal güvenliğiyle doğrudan ilgili olduğunu belirten Bozdağ, "Afrin'de PYD/YPG teröristlerini yer aldığını biliyoruz. Buradan yönelecek her türlü saldırıya karşılık verilmektedir. Bundan sonra da tereddüt edilmeyecektir" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.