Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'na sert çıkış: HDP'ye terörist diyemedi, Ankaralı PKK'ya nasıl 'evet' diyecek?

Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ile MHP'nin ikinci ortak mitingi Ankara'da yapılıyor. "8 gün sonra ya yurdum diyeceğiz ya yutulmaya razı geleceğiz" diyen Bahçeli, "CHP Genel Başkanı HDP'ye terörist diyemedi. Ankaralı PKK'ya nasıl 'evet' diyecek? Mert olun, adam olun. Cesaretiniz varsa kimlerle yan yana yürüdüğünüzü gelin Ankara'ya anlatın" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2019 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2019 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'na sert çıkış: HDP'ye terörist diyemedi, Ankaralı PKK'ya nasıl 'evet' diyecek?

31 Mart Yerel Seçimlerine 8 gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKM Hipodrom'da "Cumhur İttifakı Büyük Ankara Mitingi"ni gerçekleştiriyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan miting alanındaki halkı selamlamasının ardından kürsüye  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki kürsüye çıktı.

Özhaseki sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sahneye çıktı. Bahçeli'nin açııklamalarından öne çıkanlar: 

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimine 8 gün kala Cumhur İttifakı olarak Başkentimizin huzurundayız. Cumhur İttifakı'nın ikinci ortak mitingine milli bir heyecanla katılan her kardeşime her vatandaşıma şükranlarımı sunuyor, hepinize hoş geldiniz diyorum.

Bozkırın ortasından yükselen, bağrından Cumhuriyeti çıkaran, Ankara, Türkiye'nin ortak kaderi, ortak kıvancıdır. Ankara iftiharımızdır, irademizin irfan ve itibar kaynağıdır. Ankara milli birliğimizin eşiği, milli bekamızın stratejik eşiğidir. Seğmenler kadar inançlıyız, Türkiye kadar kuvvetliyiz. Cumhur kadar haysiyetliyiz, Cumhuriyet kadar haşmetliyiz. Biz, Türk milletiyiz, biz Cumhur İttifakıyız.

Ankara'nın özlemleri vardır. Ankara'nın gelecek hayalleri vardır.  31 Mart seçimleri Ankara için uçurumdan önceki son çıkıştır. 31 Mart yeni sisteme geçişten sonraki ilk seçimdir. 31 Mart seçimleri, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin geçişinden sonraki ilk mahalli idareler seçimidir.

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinden 281 gün sonra, aziz milletimiz sandık başına gitmektedir. 8 gün sonra, yalnızca belediye başkanı seçmeyeceğiz, yalnızca belediye meclis üyesi, köy ve mahalle muhtarı belirlemeyeceğiz. Bunların önünde ve üstünde milli bekamızın, Ankara'nın tarihsel ve egemenlik haklarının hem teyidini hem de tescilini yapacağız.

YA YURDUM DİYECEĞİZ YA YUTULMAYA RAZI GELECEĞİZ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kökleşmesine, Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünün inşa ve ihyasına, güçlü bir destek vereceğiz. İstikrarı temellendirilmiş, siyasi gerilimleri en aza indirilmiş, toplumsal huzur ve normalleşmesi sağlanmış bir Türkiye'ye geçiş yapacağız. Yeni hükümet sistemiyle uyumlu olması, beka düzeyinde önemli olan yerel yönetimleri sizlerin tercihiyle güvenceye kavuşturmuş olacağız.

31 Mart seçimleri Ankara'nın önünü kesmeye azmetmişlere, Ankara'nın önünü açmaya yemin etmişlerin seçimidir. 31 Mart seçimleri yalanla doğru, sahtekarlıkla sadakat, terör sevicilerle Türkiye sevdalıları arasında yapılan en kritik seçim olacaktır. 8 gün sonra ya beka diyeceğiz ya belaya boyun eğeceğiz. Ya yurdum diyeceğiz ya yutulmaya razı geleceğiz.

ZİLLET İTTİFAKI KUMPASTIR, KOMPLODUR, KARANLIKTIR

Cumhur İttifakı, milli varoluşumuzun hizmetkarıdır, Cumhur İttifakı milli onurun güveni, milli ömrün güvencesidir. Buna karşılık Zillet İttifakı kumpastır, komplodur, karanlıktır, kaostur, kavgadır, kargaşa güvertesidir. Ankara dün zilleti reddetti, Cumhuriyet'in zirvesine yükseldi, dün rezaleti def etti, Türkiye'nin haklı gururu sayesinde tırmandı. İnancım odur ki, yine başaracak, yeniden bir tarih yazacaktır. Cumhur İttifakı olarak buna and içtik. Hacı Bayram Veli Hazretlerinin emanetlerine leke düşürmeyeceğiz. Şehy Ali Semerkandi Hazretlerinin mirasını kirletmeyeceğiz, Mustafa Kemal'in kutlu hedeflerini asla ihmal ve inkar etmeyeceğiz.

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Özhaseki'dir. Milliyetçi Hareket Partisi, bütün mensuplarıyla, bütün teşkilatlarıyla Sayın Özhaseki'nin arkasındadır, destekçisidir. Ankara'nın tüm ilçelerinde Cumhur İttifakı'nın değerli adayları için elimizden gelen çalışmaları yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Hiç duraksamadan, hiç gevşemeden, hiçbir akıl çelici, istismarcı sese kulak vermeden Cumhur İttifakı'nın zaferine inandık, bunun için adeta seferber olduk. Biliniz ki Ankara Türkiye'nin özetidir, öz güvenidir, öz değeridir. Ankara Türk milletinin ta kendisidir.

YA ÜLKÜCÜSÜN YA DA DEĞİLSİN

Yolu karanlığa çıkan, rotası meçhule sapan, felaketlere kılavuzluk yapan zillet ittifakı, Mehmetçik'e kurşun sıkan hainlerle, sözde Kürdistan hatırlatması yapan siyasi bölücülerle iş birliğini tarihe nasıl anlatacak, bunun vebalini nasıl üstlenecek?

CHP Genel Başkanı HDP'ye terörist diyemedi. Ankaralı PKK'ya nasıl 'evet' diyecek? Mert olun, adam olun. Cesaretiniz varsa kimlerle yan yana yürüdüğünüzü gelin Ankara'ya anlatın. Ankara'yı ele geçiremeyeceksiniz, Ankara'nın hızını kesemeyeceksiniz. Eski ülkücüymüş, eski MHP'liymiş. Hepsi fasafiso, arası yoktır, ortası yoktur. 

Mitingde konuşan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kısaca kendinden bahsetti. Tam 21 yıl belediye başkanlığı yaptığını ifade eden Özhaseki, altyapısı olmayan, gecekondulardan oluşan borçlu bir belediyede işe başladığını kaydetti. Göreve başlayınca bir milim altyapı eksiği bırakmadığını dile getiren Özhaseki, üstyapı, sosyal tesisler gibi çeşitli hizmetlerle gece gündüz çalıştığını söyledi. Belediye başkanlığından sonra bakanlık dönemini anımsatan Özhaseki, teröristlerin özyönetim ilan etmek istedikleri, çukurlar kazdıkları doğuda 30 bine yakın ev yaptırdığını aktardı. 

"Açıkça ilan ediyorum belediyeciliği bilmiyor" 

Ankara adaylığını ele alan Özhaseki ise, "Biz dersimize çalıştık projelerimizi hazırladık. 30 kişilik bir ekiple aylarca emek verdik. Ankaralı hemşehrilerimiz bizden neler bekliyor, 11 ana başlıkta 111 ciddi proje hazırladık. Ayrıca 25 ilçemizde gerek merkez gerekse biraz daha kenarda kalan taşra ilçelerimizde 5 bine yakın proje hazırlayarak sizlerin huzurundayız. Biz bunların hepsini yazdık altına imza attık ve sizlere dağıttık. Ben zannediyordum ki adaylar çıkacak onlar da Ankaramız için ne düşünüyorlarsa söyleyecekler projelerimiz yarışacak, insanlar bakacaklar diyecekler ki bu projeler güzel veya bu adam bunu yapar ve yapamaz diye karar verecekler. Ben böyle bir seçim dönemi hayal ediyordum ama üzülerek söylüyorum ne yazık ki bizim gibi dersine çalışıp da projeleri hazırlayıp insanların huzurunda çıkan kimse olmadı. Biz sizlere saygı duyuyoruz, sizin tercihinize saygı duyuyoruz, ne yapmak istediğinizin de hepsini yazdık zaten. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı üç dönemdir aday, böyle bir proje ile çıktı mı? Hayır. Ve belediyeciliği de bilmiyor açıkça ilan ediyorum. Tuhaf tuhaf gülünecek işler söylüyor, güler misiniz, ağlar mısınız. Gerçekten belediyeciliği bilmiyor ve gerçekten de projesi yok" şeklinde konuştu. 

"Truva Atı'nın içinde neler olduğunu herkes biliyor" 

Cumhur İttifakı'nda iki partinin açıkça yer aldığını aktaran Özhaseki, karşı tarafta yer alan ittifakı herkesin anlamaya çalıştığını belirterek, "Daha doğrusu anladı da onlar anlaşılmadığını zannediyorlar. Görünürde iki parti var CHP bir de İYİ Parti. Bir de söyleyemedikleri ortak var, utandıkları ortak var, sakladıkları ortak var. Niye söylemiyorsunuz bunu? Eğer ortağı çok sevdiyseniz çıkan ilan edin. Hayır bunu da yapamıyorlar saklıyorlar zannediyorlar ki Ankara halkı anlamaz, hemşehrilerimiz bunları bilmez püskül yutturur zannediyorlar. Ama emin olun Ankaralı hemşehrilerim bunlardan çok daha akıllı. Oynanan oyunu görüyor, Truva Atı'nın içinde neler olduğunu herkes biliyor. Kandil'deki teröristlerin başkanı söylüyor, siyasi uzantıları söylüyor, onların ne kadar adamı varsa piyasada gezen onlar ifade ediyorlar. Bunların yapmış olduğu aldatma operasyonunu da kınıyoruz. Yazıklar olsun size" vurgusunu yaptı. 

Sahte senet mevzusu 
CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'la ilgili gündemde yer alan sahte senet konusuna değinen Özhaseki, "Ömründe bir kere dürüst ol. Ayrıca 600 bin dolar o işten alacak senin ne maharetin var. Ne işi bu 600 bin dolarlık iş? Dost doğru cevap ver. Çok kirli bir işi var burada. Niye 600 bin dolar için avukatlık vekaletin yok? Bu millet vergilerle ayakta duruyor. Sen 600 bin doları üstten götürmeyi biliyorsun ama devlete vergi vermeden öyle mi? Yazıklar olsun sana" diye konuştu. 
 

Şu dakikalarda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.