Hava Durumu

Kılıçdaroğlu hakkında şok karar! Avukatı cübbesini çıkardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına para transfer ettiklerini iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 359 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Hakim, karar üzerine tepki amaçlı cübbesini çıkaran avukata, "Kemal Kılıçdaroğlu milyonlarca seveni olan bir genel başkanımız. Kılıçdaroğlu da, Erdoğan da başımızın üstünde. Lütfen Kılıçdaroğlu'nun ağırlığına uygun davranın ve cübbenizi giyin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2018 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2018 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu hakkında şok karar! Avukatı cübbesini çıkardı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açılan üçüncü 1,5 milyon liralık tazminat  davası da karara bağlandı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun toplam 359 bin lira manevi  tazminat ödemesini karara bağladı.

Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davalı  Kılıçdaroğlu'nun avukatı ile davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarını  temsilen avukat Ferah Yıldız ile davacı Özdemir Bayraktar'ın avukatı Abdullah  Demirhan katıldı.

Son sözü sorulan avukat Yıldız, olayın birinci olarak iftira boyutuyla  ele alınmasını istediklerini belirterek, şunları söyledi:

 "Davalı taraf 21 Kasım 2017 tarihli Grup konuşmasında elinde belgeleri  sallayarak milyonlarca dolar paranın yurtdışına transfer edildiğini söylemiştir.  Ancak bu belgeleri sunamadığı gibi Anayasa'nın 36. maddesi kapsamında iddiaları  ispat edememiştir. İkinci olarak ise olayın hakaret boyutuyla ele alınmasını  istiyoruz. Müvekkilim Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olması ve makamı  yanında bir baba olarak çocuklarına dokunulması nedeniyle de manevi zarara  uğramıştır."

Avukat Demirhan da davalı taraftan şahsi olarak veya medya vasıtasıyla  özür dilenmediğini ifade ederek, davanın kabulünü istedi.

Davalı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise davanın başından bu  yana mahkemece Türk yargı tarihine geçecek şekilde "hukuksuzluklar" yapıldığını  savunarak, dava konusu yapılan sözlerin ve olguların doğru olduğunun ısrarla  ifade edildiğini ve bunların ispat edileceğinin belirtildiğini söyledi.

"SİZE YAKIŞTIRAMADIM"

Dava sürecinde yaşananları tek tek anlatan avukat Çelik, konuşmasının  sonunda yargılamanın hukuksuz olduğunu ve mesleğini layıkıyla yapamadığını  belirterek, cübbesini çıkardı.

Bunun üzerine araya giren Mahkeme Hakimi Memun Kılıç, "Kemal Kılıçdaroğlu milyonlarca seveni olan bir genel başkanımız. Kemal Kılıçdaroğlu da Recep Tayyip Erdoğan da başımızın üstünde. Lütfen Kılıçdaroğlu'nun ağırlığına uygun davranın ve cübbenizi giyin. Cübbe çıkarılmaz" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine avukat Çelik, cübbesini giyerek konuşmasına devam etti.

Tekrar söz alan davacılar avukatı Yıldız ise, şöyle konuştu:

"Öncelikle davayı kişiselleştirerek, müvekkilllerime savunma sınırı  aşılarak hakaret eden karşı taraf vekili hakkında şikayet hakkımızı saklı  tutuyoruz. Davalı Kemal Kılıçdaroğlu elinde belgelerle 'yanına doktor al Recep  Bey, elimdeki bu belgeler senin yurtdışına para transfer ettiğini ve vergi  kaçırdığının belgeleridir' şeklindeki beyanına istinaden müvekkillerim hakkında  soruşturma açılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin belge taşıyıcısı Bülent Tezcan  tarafından basın önünde 'belgeleri savcılığa teslim ettik' denilmiştir. Savcılık  kararında çok açık şekilde 'belgeler teslim edilmemiştir' şeklinde yazmaktadır.  Bu dava bir algı operasyonudur. İş bu davamızda karşı tarafın yapacağı tek şey  elinde salladığı belgeleri alıp dosyaya sunsaydı o zaman incelenmesi konusunda  biz de muvafakat ederdik. Ancak böyle bir belge olmadığı için dosyaya  sunamamışlardır. Davayı farklı yöne çekerek yine mağduru oynamaya  çalışmaktadırlar."

Bunun üzerine yeniden söz alan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik, "Ortada  olmayan bir belge yoktur. Belgeler tarafımızdan sunulmuş ve bu dosya içinde de  bulunmaktadır. Biz bu hukuksuzluğa ortak olmayacağımızı belirterek cübbemizi  çıkararak duruşma salonunu terk ediyoruz." dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Hakimi Memun Kılıç tekrar tepki göstererek,  "Şahsınıza yönelik burada herhangi bir sıkıntı yok. Genel başkanınız milyonlarca  kişinin lideridir. Yine de salonu terk etme iradesi size aittir." diyerek  duruşmaya kısa bir ara verdi.

Aranın ardından tarafları yeniden salona alan Kılıç, Çelik'ten  cübbesini giyerek yerine geçmesini istedi. Tekrar cübbesini giyen Çelik, mahkeme  hakiminin kararı açıklayacağını söylemesi üzerine cübbesini çıkartarak duruşma  salonundan ayrıldı.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme hakimi, Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'a 150 bin lira, Özdemir Bayraktar'a 60 bin lira, Esra  Albayrak ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar'a yirmi ikişer bin lira, Necmeddin Bilal  Erdoğan'a 20 bin lira, Ahmet Burak Erdoğan'a 16 bin lira, Mustafa Erdoğan'a 15  bin lira, Sadık Albayrak ve Ziya İlgen'e on dörder bin lira, Orhan Uzuner ve  Osman Ketenciye'de on üçer bin lira manevi tazminatın, davalı Kemal  Kılıçdaroğlu'ndan alınarak 21 Kasım 2017'den itibaren işleyecek yasal faiziyle  ödenmesine hükmetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.