Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: Namus sözü veriyorum, gelsin beni bulsun...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti meclisinde konuştu. Hükümete sert mesajlar gönderen Kılıçdaroğlu, "Hiçbir işçinin işine son vermeyeceğiz. Namus sözü veriyorum. Kazandığımız bir belediyede bir başkan haksız bir şekilde işine son verirse gelsin beni bulsun" dedi. Bugün, İstanbul, Antalya ve Bursa Büyükşehir Belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2018 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2018 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu: Namus sözü veriyorum, gelsin beni bulsun...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti meclisinde konuşuyor... Toplantı sonrası Büyükşehir Belediye başkan adaylarının isimleri açıklanacak. 

Bursa için ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in açıklanması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Gerçekten de samimi olarak söylüyorum mutfaklarda yangın var. İnsanlar geçinemiyorlar, insanlar bu yükü iliklerine kadar hissediyorlar.

Sorunu çözmesi gerekenler bütün bu sorunlara duyarsız kalmaya devam ediyorlar. 100 günlük program açıklamışlardı, maddelerden birisi devletten nasıl tasarruf yapılacağını araştıracağız diye komisyon kurma idi. Çağırın bir ev kadınını anlatsın size demiştim. Bürokraside bir kural vardır, bir sorunu unutturmak istiyorsanız komisyon kurarsınız.

Saray ortada oradan başla kardeşim.

Düşünün rahmetli Ecevit başbakan iken bir yazarkasa atıldı ortalık birbirine girdi. Şimdi bir insan meclisin çatısına çıkıyor, biri kendini yakıyor. Sessizlik sürüyor.

Herkes borç batağında. Yüzbinlerce kişi kredi kartlarına takla attırarak hayatını sürdürmeye çalışıyor. İşçi, memur, emekli borç batağında bu kadar mı devlet de borç batağında. Samimiyetle söylüyorum Türkiye ekonomi yönetiminde bağımsızlığını yitirmiştir. Londra'da bir avuç tefeci karar alıyor, burada yönetiliyor.

Ben halkın yüzüne nasıl baktıklarını merak ediyorum. Vatandaşa ne söylüyorlar bunlar. Vatandaşımızın da bunu sorgulaması lazım. 16 yıldır ne istediysen verdik, sen bana ne verdin demesi lazım.

Parlamentoda bütçe görüşmeleri var. Herkes beklenti içine girer, bütçe görüşmelerinden alacağı payı bekler. 81 milyon vergi ödüyor. O toplanan paralar nasıl bölüşülecek diye düşünür vatandaş. Ama bakın bu bütçe ile ilgili bir beklenti yok.

Vatandaş biliyor ki yine bütçe faize gidecek. 2019'da ödenen faiz 117 milyar lira

O nedenle bu bütçeye onay vermek, harama ve günaha ortak olmaktır. Bu kadar faizi hangi gerekçeyle veriyorsunuz. Kötü yönettiniz, götürdünüz tefecilere verdiniz. Bütçe Saray'a sarayın beslemelerine, tefeciye, rantçıya yarıyor.

Hepsinin bir eli yağda, bir eli balda. Sanıyorlar ki her evde huzur var. Sanıyorlar ki her baba çocuğuna harçlık veriyorlar. Biliyorsunuz bir dönem dolarları bozdurun çağrısı yaptılar. Bir muhalefet partisi onay verdi. Şimdi çıktılar dövizle tahvil ithal ettiler. Kendi vatandaşına dövizle tahvil satıyorsun. Bunların yüzünden

Daha acı olanı yabancılar için tahvil çıkarıyorsunuz döviz endeksli, TC vatandaşları için tahvil çıkarıyorsunuz o da döviz endeksli. Ama yabancıya verilen faiz daha yüksek. Tam bir garabet

Yabancıya verilen faiz oranı dolarda yüzde 7,50 TC için yüzde 4

Bunlar kendi vatandaşına ihanet ediyor. Yabancıya vereceksin, vatandaşına vermeyeceksin. Bütün dünyaya 'Benim paramın değeri yok' mesajı vereceksin.

Bütün bu sorunları açık yüreklilikle dile getiren parti biziz. Parlamentoda da dışında da, STK ziyaretlerinde de Türkiye'nin en güncel sorularını samimi ve bilgiye dayalı olarak aktarıyruz. Evet bu ülkenin sorunları var ama umutsuz değiliz. Sorunlar var ama biz sorunların çözümünü biliyoruz.

Biz kriz çözümü için 13 maddeyi kamuoyu ile paylaştık. Bir Allah'ın kulu çıkıp bu 13 maddeden bir tanesi için eleştiri yapan olmadı. Bütçe görüşmelerinde açıkladım, CHP'li belediyelerde asgari ücret net 2200 lira olacak, Ocak'tan itibaren. Yeni belediyelerde de Ocak'tan itibaren doğan farkı ödeyeceğiz.

Hiçbir işçinin işine son vermeyeceğiz. Ben bütün işçilere namus sözü veriyorum. Kazandığımız bir belediyede bir başkan haksız bir şekilde işine son verirse glesin beni bulsun.

1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin de altında çalışıyor. Çoğu inşaat işçisi, yılın 4 ayı iş yapıp sonrasında geçinmeye çalışırlar. Çiftçinin 154 milyar 850 milyon lira AKP iktidarından alacağı var.Her çiftçinin de kendi alacağını talep etme hakkı var.

Bütün bunları kim yapıyor. Dış güçler mi yapıyor? O zaman bu yöneticeler dış güçlerin kontrolünde mi? Bir devlette bir yönetici kendi damadına devletin hazinesi teslim eder mi

Konuşurken bir izleyin, tam bir kibir abidesi. Sırıtırak, insanları aşağı görerek konuşuyor. Hayatında yoksulluk nedir, açlık nedir bilmedi bu kişi devletin hazinesini teslim ediyorsunuz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.