Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan ABD'ye misilleme çağrısı: 'Aynı kararı almalıyız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "ABD'nin yaptırım kararını doğru bulmuyoruz. ABD'nin iki bakanı hakkında biz de aynı kararı almalıyız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2018 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2018 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'ndan ABD'ye misilleme çağrısı: 'Aynı kararı almalıyız'

ABD, Papaz Andrew Brunson davası nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulama kararı aldığını açıkladı. ABD'den yapılan açıklamaya göre  yaptırımlar kapsamında, iki bakanın ABD'deki mal varlıkları ve mal varlıklarından elde edebilecekleri faiz gelirleri donduruldu ve ABD vatandaşlarının bakanlarla herhangi bir iş ve işlem yapması yasaklandı.

ABD'nin bu kararına hükümet cephesinin ardından ana muhalefetten de tepki geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Eğer bir sorun varsa, oturulur, görüşülür, konuşulur. ABD'nin aldığı karar Türk halkının onurunu rencide ediyor. 15 Temmuz'un arkasında Pensilvanya'daki kişinin olduğunu biliyoruz. Yanlışlık al papazı ver papazı girişiminden kaynaklanıyor. Mütekabiliyet kurallarına uygun olarak ABD'li bakanlar hakkında aynı kararın alınmasını bekliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.