Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: 'FETÖ'yle işbirliği yapanlar seçmeni suçluyor'

MHP lideri Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza verecekler arasında FETÖ bağlantılı olanların araştırılması önerisine tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu,  "Sen FETÖ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın. Amaç 100 bin imzayı toplayamasınlar. Korku dağları sarmış" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2018 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2018 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: 'FETÖ'yle işbirliği yapanlar seçmeni suçluyor'

Partisinin salı günü 1 Mayıs dolayısıyla yapılamayan grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'FETÖ'nün seçmen ayağı da olabilir' sözlerini sert ifadelerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, ''FETÖ'nün siyasi ayağı ile işbirliği yapanlar şimdi seçmenleri suçlama noktasına geldiler. Sen FETÖ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın'' dedi. "FETÖ'nün siyasi ayağı bir numaralı ayağı sarayda oturan zattır" diyen Kılıçdaroğlu, "Herkes bunu biliyor. 'Ne istediniz de vermedik?' Türkiye'yi teslim ettin. Devletin kozmik odasını FETÖ'ye açmadın mı? Açtın" ifadelerini kullandı.

GÜL'DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

24 Nisan 2018 tarihinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret ettiği yönündeki iddiaları anımsatan Kılıçdaroğlu, Gül'den açıklama beklediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Erbakan'ı anma törenine katıldı. Nasıl olur da Genelkurmay Başkanı, demokrasiyi sonlandırmak veya gölgelendirmek için kendini kullandırır? Eğer silah zoruyla demokrasiyi yok etmek için çare arıyorsanız, biz göğsümüzü siper etmeye hazırız. Buyrun gelin. Ayazağa'ya giderler, sivil kıyafetlerle giderler, oturur konuşurlar, tehditlerini yaparlar ve çıkıp giderler. '28 Şubat, 28 Şubat' diye kıyamet koparıyorlardı. Niye kıyamet kopardınız, o zaman? Askeri kendin için kullanıyorsun. Afrin'de de kendin için kullandın. Şimdi, korku dağları sarmış. 'Gönderirsek Genelkurmay Başkanı'nı o da bu işten vazgeçer, biz bu işi garantileriz'. Bu işi garantileyecek olan bu ülkenin demokratlarıdır" dedi.

CHP'NİN ADAYI

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin profili açıklayan Kılıçdaroğlu, "Bizim Cumhurbaşkanı adayımız demokrasiden yana olacaktır, darbelere açık ve net karşı çıkacaktır, insan haklarından, mazlumlardan ve ezilenlerden yana olacaktır, herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye'den yana olacaktır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin adayının tarafsız olacağını ve 80 milyonu kucaklayacağını bildirerek, "Biz onlar gibi değiliz. Söylediklerimizle kalbimiz aynı paraleldedir. Kalbimizle neyi düşünüyorsak dudaklarımız onu okuyor. Biz çifte standart, ahlaksızlık nedir bilmeyiz. Adaletsizlik nedir biliriz ama adaletsizlikle mücadele ederiz" değerlendirmesini yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.