Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan 'bedelli askerlik' açıklaması: 'Başbakan'ın sözü, sözcüsüne bile geçmiyor'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, gündeme gelen bedelli askerlikle ilgili AK Parti'yi eleştirdi, "Başbakan 'bedelli askerlik değerlendirilir' diyor. Partisinin sözcüsü çıkıyor 'Binali Yıldırım'ın kendi görüşüdür, bedelli gündemimizde yok' diyor. Başbakan'ın sözü, sözcüsüne bile geçmiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2018 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2018 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'ndan 'bedelli askerlik' açıklaması: 'Başbakan'ın sözü, sözcüsüne bile geçmiyor'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da Marmaris Belediyesi'nce bir otelde düzenlenen "Anadolu Medyası Buluşuyor" etkinliğine katıldı, gündeme ilişkin değerlendirme yaptı.  Bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili hükümet kanadından gelen farklı açıklamaları anımsatan CHP lideri, Başbakan 'bedelli askerlik değerlendirilir' diyor. Partisinin sözcüsü çıkıyor 'Binali Yıldırım'ın kendi görüşüdür, bedelli gündemimizde yok' diyor. Başbakan'ın sözü, sözcüsüne bile geçmiyor. Çünkü oraya halkın değil; Saray'ın iradesiyle geldi" dedi.

İKTİDAR YÖNETEMİYOR

"Bir siyasal iktidar düşünün. Medya üzerinde egemen. Parlamentoda egemenliğine karşın bir de üstelik KHK yayınlama yetkisi var" diyen CHP lideri, "Bütün bunlara sahip iktidar yönetemiyor. Demokrasi bağlamında bir araya gelmemiz lazım. Çiftçi dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Biz medya hakkında şunları düşünüyoruz. Bir patron sadece gazetecilik yapacak. Bunların dışında kaldığı zaman etki altında kalıyor ve bir süre sonra teslim oluyor. Gazetelerin dağıtımı tek elden yapılmalı. Gazeteciler sendikalı olmalı. dolayısıyla haberini özgürce yapmalı. Yeri geldiğinde sendika patrona dur demeli. Gazeteciliğin evrensel değerlerle bir araya getirilmesi lazım. RTÜK'ün yeniden yapılandırılması lazım. Siyasi otoritenin baskısı üzerine, medya üzerine baskı yapılması için bunlar yapılıyor. Bilinmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.