Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan 'Brunson' tepkisi: 'Hani vermem diyordun...'

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bizim papaz gitti neredeyse utanmasalar devlet töreni yapacaklar. Hani vermem diyordun ne oldu da verdin? Sen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onuruyla şerefiyle nasıl oynarsın?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'ndan 'Brunson' tepkisi: 'Hani vermem diyordun...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Suriye'ye girme oraya silah gönderme dedik. Müslümanı müslümana kırdırma dedik. Akan kan müslüman kanı dedik. Özellikle AK Parti'ye oy veren vatandaşlarım Suriyelilerden memnunsanız başımın üstüne. Memnun değilsiniz onları Suriye'ye gönderecek olan parti CHP'dir. Bir yarayı saracağız. Kimsenin burnunu kanatmadan.

''DEVLET YÖNETİMİNDE HER ZAMAN CİDDİYET GEREKİR''

Sağlıkta şiddet giderek artıyor. 83 yıllık Cumhuriyet döneminde bir hekim şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 11 hekim hayatını kaybetti. Bu konu parlamentonun gündemine gelmiş. Bu konuyu tekrar parlamento gündemine getireceğiz. Kanun teklifi ile özel düzenlemeler yapmak gerekiyor. Bütün partilerin genel başkanlarına sesleniyorum sağlıkta şiddete son vermek istiyorsak bu konuda el birliği yapalım. Yalan bütün inançlarda günahtır. Bir belge önüme geldiğinde hemen o belgeye sarılmam. O belge doğru mudur yanlış mıdır onu da araştırırım ondan sonra milletin karşısına çıkarım. Gazi Üniversitesi'ni örnek vermiştim Ordu Devlet Hastanesi belgesi yine burada. Aciliyet arz eden vakalar hariç kalp kapak ameliyatlarını yapmayın. Devleti yöneten kişilerin ahlaklı olması lazım. Devlet yönetiminde her zaman ciddiyet gerekir.

''GİZLİ TANIK REZALETİ YAŞADIK''

Devletin nasıl yönetildiğine bakın. Papaz casus ajan terörist dediler. 'Dua' lakaplı bir gizli tanıkla başladı. Gizli tanık rezaleti yaşadık. Brunson'ın Türkiye cephesine bakıyorum. Ne oldu? 11 Ocak'ta Erdoğan 'Sen bunu (Gülen'i) vermiyorsa bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın' diyor. Erdoğan fakir mi?

VERMEM DİYORDUN NE OLDU DA VERDİN?

Bizim papaz gitti neredeyse utanmasalar devlet töreni yapacaklar. Hani vermem diyordun ne oldu da verdin? Sen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onuruyla şerefiyle nasıl oynarsın? Trump tweet atıyor 'Türkiye'nin Brunson'ı tahliye etmemesi rezalet' diyor. Pence Trump adına 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye hükümeti size mesajım var Brunson'ı derhal serbest bırakın' diyor. Açıkça tehdit ediyor. Kimsin sen? Çakma kahramanlarla Türkiye yönetilemez. Gizli tanıklar ifadelerinden vazgeçiyorlar. Bu gizli tanıklara ne yapıldı? Hiçbir şey yapılmadı. Niye yargıyı aldatmaktan ötürü hapse atılmadı? En büyük zararı adalet gördü. Brunson'ın serbest bırakılacağını önce Amerikalılardan duyduk. Sonra 12 Ekim'de Pence tweet attı Brunson evine geliyor. Sayın Bahçeli'ye çok açık ve net çağrıda buluyorum Türkiye'nin onuru ile haysiyeti ile oynayan hala bu hükümete ve saraya destek vermeyi sürdürecek misin? Tehdide boyun eğdiler.

TRUMP ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDİYOR

Trump açıklama yapıyor uzun ve yorucu bir müzakere süreci geçirdik. Bu ülkede fidye ödemiyoruz artık en azından. Fidye ödemeyeceğiz aksi takdirde kötü şeyler olacak diyor. Erdoğan'a soruyorum ne müzakeresi yaptınız? Neyin müzakeresini yaptın? Sen fidye istedin mi? Adam sana fidyeyi vermedi vermem dedi. Bu ülke fidye vermez diyor Amerika için. Sen gittin Türkiye Cumhuriyeti'nin iradesini Trump'a teslim ettin. Senin yatacak yerin yok. Trump Erdoğan'a teşekkür ediyor. Niçin? Erdoğan serbest bıraktı ne mahkemesi. Kanacak adam mı Trump? Sarayın adliyesi adli düzenin dibine dinamit koymuştur.''

TUTUKLU HARP OKULU ÖĞRENCİLERİ

Harp okulu öğrencilerinin velileri burada. Ne günahı var bu öğrencilerin? Öğrenci darbe mi yapar? Yakalayacaksan komutanını tutukla. Öğrencinin ne günahı var? Mutlaka adalet tecelli edecektir. O öğrencilerin tamamı çıkacaktır.

ENFLASYONLA MÜCADELE PROGRAMI

Diyor ki 'Eylül ayı enflasyon rakamları piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.' Kim söylüyor? Albayrak. Petrol doğalgaz fiyatları indi mi? Yok. Kesin pinpon topunda indirim yapmışlardır. Hangi indirimi yaptın sen kardeşim? Devlette bir görev dağılımının olduğunu söylemiştim. Enflasyonla mücadele konusu Merkez Bankası'nı konusudur. Şimdi bakan açıklıyor. Hani Merkez Bankası bağımsızdı? Normalde bu tür uygulamalar yapılırken önce bakanın veya Merkez Bankası'nın yaptığı açıklamalar dinlenir ve görüş beyan edilir. MÜSİAD başkanı daha program açıklanmadan MÜSİAD olarak Hazine ve Maliye Bakanı'nın açıklayacağı programı sonuna kadar destekleyeceğimizi ifade etmek istiyorum diyor. Neyi? Daha açıklanmış değil. Hiç dinlemeden görüş beyan ediyor. Korkudan. 

''İŞSİZLİK BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR''

Krizin faturası saraya değil halka çıkmış olur. Krizden kimler etkilenmez? Saray ve sarayın beslemeleri. Bütçesi bile sürekli artıyor. Yazlık kışlık uçan sarayı var. Hiçbir şey para ödemiyor. Beslenenler var onlar da dolarla ihale alıyorlar. Şehir hastanelerinin sahipleri var. Sıkıntıyı çeken garibanlar. İşsizlik en büyük sorun. 7 milyona yaklaşıyor işsiz sayısı. 2 milyona yakın üniversite mezunu işsiz. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. İşsiz insan canlı bomba gibidir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.