Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan 'Eşek gibi saf tutacaklar' sözüne sert tepki!

Akit Haber Müdürü Murat Alan'ın generaller için "Erdoğan'ın arkasında eşek gibi saf tutacaklar" sözlerine tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye yönetiliyor mu? Yoksa Türkiye'de 81 milyon, freni patlamış bir kamyona binmiş gibi yokuş aşağı gidiyor mu? 'Ne olacak?' sorusunu hepimiz birlikte soruyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2019 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2019 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'ndan 'Eşek gibi saf tutacaklar' sözüne sert tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu. 

Akit Haber Müdürü Murat Alan'ın "Erdoğan'ın arkasında eşek gibi saf tutacaklar" açıklamasına sert tepki gösteren CHP lideri, Alan'a karşı sert bir tavrın sergilenmediğini söyledi: 

Ekrem İmamoğlu'na oy vermeyenlere seslendi

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart seçimlerinden galip çıkmasının ardından mazbatasının geri alınması konusuna da değindi:

'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' deriz. Madem böyle düşünüyoruz. Madem ki bu anlayış Türkiye'nin her katmanında yerini alıyor, o zaman haksızlığa uğrayan, mazbatası teslim edildikten sonra, odada düzenlenen kumpaslarla bir haksızlık yapılıp, eğer Ekrem Bey'in mazbatası tekrar elinden alınıyorsa artık bu milletin haksızlığa karşı 'dur' demesi lazım. Biz bunu istiyoruz. Dolayısıyla daha önce sandığa gidip Ekrem Bey'e oy vermeyen veya sandığa gitmeyen bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, Haziran'ın 23'ünde sandığa gideceksiniz. Bir tek şey istiyorum sizden, sandığa gitmeden önce elinizi vicdanınıza koyun ve o vicdanınızın sesini dinleyin. Bu haksızlığa karşı, haksızlığın sürdürülmesini mi isteyeceğim yoksa çocuklarıma güzel bir miras bırakmak için haksızlığa karşı direnecek ve 'Bu kadar haksızlık olmaz, insaf artık.' deyip, gidip haktan, hukuktan, adaletten yana mı oy kullanacağım?" 

Kılıçdaroğlu, "Benim sözüm sadece CHP'ye oy veren vatandaşlara değil, demokrasi bizden farklı düşünen herkes için gerekli bir kuraldır. Ben nasıl onun düşüncelerine saygı göstereceksem, onun da düşüncelerini özgürce savunabileceği bir rejimi savunuyorsam, o da benim için aynı şeyleri düşünmelidir" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.