Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama: 'Yarın arabanızı altınızdan alırlar'

Ankara Minibüsçüler Odası'nı ziyaretinde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, dışarıdaki bir grup faiz lobisine 16 yılda 151 milyar dolar faiz ödendiğini söyledi. "Yarın arabalarınızı da elinizin altından alırlar" diyen Kılıçdaroğlu ''Bir kararname çıkarır başkan bütün minibüs şoförlerinin arabalarına el koydum diyebilir" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama: 'Yarın arabanızı altınızdan alırlar'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Minibüsçüler Odası'nı ziyaretinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''16 yılda kaç lira faiz ödendi? Dışarıda bir grup faiz lobisine 16 yılda ödenen faiz 151 milyar 35 milyon dolar. Sadece yurtdışındakilere ödenen faiz. Bu faizi siz ödediniz. Neden size tek aracı gideceksin şu fiyattan alacaksın diye dayatma yapılıyor? İçerideki faiz lobisine 16 yılda 687 milyar 124 milyon lira ödendi. Bunların ne sarayları ne köşkleri var bunların bir masa bir sandalyeleri var bankada da paraları var. Veriyor parayı alıyor faizi. Bir hükümet yakayı tefeciye kaptırmışsa faturayı siz ödersiniz.

ELİNİZİN ALTINDAN ALIRLAR

Artık birlikte hareket etmenin zamanıdır. Yarın arabalarınızı da elinizin altından alırlar. Bir kararname çıkarır başkan bütün minibüs şoförlerinin arabalarına el koydum diyebilir. Engel yok.

ERİYEN TÜRK LİRASI

Dolarda bir şey olduğu yok eriyen Türk Lirası. Biz dolar dolar diyoruz yanlış yere bakıyoruz burada Türk Lirası eriyor biz dolara dönmüş bakıyoruz. Türk Lirası eriyor. Hepimizin yeniden düşünmesi lazım.

NAMUSLU SİYASET EKSİK

Mazot fiyatları devamlı artıyor ama sizin ücretleriniz yerinde sabit duruyor. Eğer biz yeni bir çerçeve çizersek birlikte hareket edersek alın terinden yana adaletten yana davranırsak bu memleketi hep beraber cennet gibi yaparız. Bu memleket cennet gibi. Neyimiz eksik? Güzel insanlarımız var. Bir şey eksik. Namuslu siyaset eksik. Siyasetçinin halkına hesap vermesi lazım.

FUTBOL TAKIMI TUTAR GİBİ...

Hükümet edenler sizin sesinizi dinlemedi sen benim sorunumu çözmüyorsan ben de seni oradan indiririm arkadaş bu kadar basit. Futbol takımı tutar gibi partiler tutulmaz.

TOPLUM NEREDEYSE BİRBİRİNE GİRECEK

16 yılda 151 milyar dolar faiz ödüyorsa 687 milyar lira faiz ödüyorsa bu ülke zengindir. 24 Haziran'da oturup karar vermeniz lazım. Elinizi vicdanınıza koyup düşünerek sandığa gideceksiniz. Caddede selamlaşamaz hale geldik. Toplum neredeyse birbirine girecek. Siyaset fikirlerin yarıştığı yerdir. 1500 liranın altında aylık gelir elde eden kişi sayısı 1 milyon 644 bin. O zaman sosyal devlet nerede? En düşük emekli aylığı 1500 lira olmalı. Asgari ücretin net 2200 lira olması lazım.

HANGİ FABRİKA ÜRETECEK?

Türkiye kendi iradesini kullanmalı. Siz kamu hizmeti veriyorsunuz siyasetin görevi sizin önünüzdeki engelleri kaldırmaktır. Engelleri kaldırmıyorsa siyaset kurumu o siyaset kurumunu değiştireceksiniz. Temmuza kadar 36 bin engelli rampası olan minibüsü Türkiye'de hangi fabrika üretecek ve bize hangi fiyattan satacak merak ediyoruz deyin.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.