Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan kayyum açıklaması: 'Sokağa çıkıp protesto etmeyi doğru bulmuyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li belediye başkanlarının görevden alınmasıyle ilgili yaptığı açıklamada "Bu tür olaylar yaşanınca sokağa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2019 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2019 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'ndan kayyum açıklaması: 'Sokağa çıkıp protesto etmeyi doğru bulmuyoruz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasıyla ilgili ilk açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu "Bu yapılan demokrasiyle bağdaşmıyor, bu üç başkan da aday olmadan önce savcıdan iyi hal kağıdı almış,  Yüksek Seçim Kurulu'na gitmiş onlar da sakınca görmemiş, yargı kararını bile beklemiyorsun kendin karar verip adım atıyorsun" dedi. 

Sözcü gazetesine konuşan CHP lideri "Madem böyle yapacaktınız sandığı neden koydunuz, niye gereğini yapıp halkın iradesine saygı göstermiyorsunuz" diye sordu. 

Kılıçdaroğlu parti olarak bir tepki gösterecek misiniz? şeklindeki soruya " bu tür olaylar yaşanınca sokağa çıkmak , protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz, biz milletin ferasetine güveniyoruz" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.