Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan Trump'ın sözlerine çok sert tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trump'ın sözlerine tepki gösterdi. "Bu mesajlar asla kabul edilemez" diyen Kılıçdaroğlu, Ttek adam rejiminin ülkemizde yarattığı hukuksuzluk Trump ve ekibine böyle bir tutum alma cesareti verebiliyor" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2018 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2018 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'ndan Trump'ın sözlerine çok sert tepki!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "ABD Başkanı Trump ve ekibinin ülkemize yönelik tehdit içeren sosyal medya mesajları, müttefiklik hukukuna aykırıdır. Milli Kurtuluş Savaşı sonunda bağımsızlığını kazanmış bir ülkenin vatandaşları için bu mesajlar asla kabul edilemez. Ancak, üzülerek belirtmeliyim ki tek adam rejiminin ülkemizde yarattığı hukuksuzluk ve yargının siyasallaşması, Trump ve ekibine böyle bir tutum alma cesareti verebiliyor. Yazık..." mesajını paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, tutuklu yargılandığı davada tahliye edilerek ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını söylemişti.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "Rahip Brunson uzun zamandır gözaltında tutulduğu için Türkiye'ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız. Muhteşem bir Hıristiyan, aile babası ve harika bir insan. Çok büyük acılar çekiyor. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.