Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'nun sığındığı evin sahibi konuştu: O kapı açılmamış olsaydı, Allah vermesin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun güvenlik nedeniyle tutulduğu evin sahibi Rahim Doruk, o anlarda evde yaşananları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'nun sığındığı evin sahibi konuştu: O kapı açılmamış olsaydı, Allah vermesin...

Hakkari'de şehit olan piyade sözleşmeli er Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıda bulunuldu. Saldırı esnasında Kılıçdaroğlu, güvenlik nedeniyle korumaları tarafından yol üzerinde bulunan Rahim Doruk'un evine götürüldü. Ev sahibi Rahim Doruk o anları anlattı.

"KILIÇDAROĞLU BENDEN SONRA İÇERİYE GİREREK KENDİSİNİ KURTARDI"

Şehit cenazesine gittikten sonra çocuğuna bakmak için eve döndüğünü söyleyen Doruk, "Ben Kılıçdaroğlu'nu görmemiştim. Buradan geçiriyorlardı Kılıçdaroğlu'nu, ses geldiği için dışarıya çıktım 'Ne oluyor' diye. Kapıdan çıktım. Evimin bahçesine ilerlediğimde önümdekinin Kılıçdaroğlu olduğunu fark ettim. Bahçemin oradan beni iterek kapıma geldiler. Polis olduğunu söyleyen kişiler kapımı açmamı istedi. Bir iki tanesi de Kılıçdaroğlu'nun koruması olduğunu söyledi. Kapının önüne geldiğimde eşim o kadar insanın eve doğru geldiğini görünce içerideyken korkudan kapıyı kilitlemiş, kapıya vurup eşime kapıyı açmasını söyledim. Çünkü ben sıkıştım orada, kapıyı açmasaydı eşim bana bir şey olacaktı. Eşim kapıyı açıp beni kurtardı. Kılıçdaroğlu benden sonra içeriye girerek kendisini kurtardı" diye konuştu.

"PSİKOLOJİK OLARAK YIPRANMIŞTI"

Kılıçdaroğlu'nun eve girdikten sonra fiziksel olarak görünen herhangi bir yarasının bulunmadığını ancak psikolojik olarak yıpranmış göründüğünü söyleyen Doruk, "Gördüğüm kadarıyla yüzünde, yara bere, hiçbir şekilde çizik yoktu. Psikolojik olarak yıpranmıştı" ifadelerini kullandı.

"YAŞAMA DURUMUNUN BANA BAĞLI OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Kılıçdaroğlu'nun içeri girdikten sonra kendisine teşekkür ettiğini anlatan Doruk, "Şu anda yaşama durumunun bana bağlı olduğunu söyledi. Birebir söylemese de, bunu ima etti" şeklinde konuştu.

Kapısına düşmanı gelse içeri kabul edeceğini söyleyen Doruk, "Bizim örfümüzde, adetimizde, geleneğimizde kapımıza gelene, düşmanımız da gelse, hainde olsa kim olursa olsun kapımızı açarız biz. Çünkü o Allah'ın gönderdiği bir misafirdir ki Kemal Kılıçdaroğlu'da burada ölmek üzereydi. O kapı açılmamış olsaydı. Allah vermesin, Cenabı Allah'ım geçinden versin kimse için ölüm istemiyoruz. Çünkü oda şehit cenazesi için gelmiş. Oda görevini yapmaya gelmiş. İçeriye aldık" ifadelerini aktardı.

"KILIÇDAROĞLU'NA SU İKRAM ETTİK"

İçeri aldıktan sonra Kılıçdaroğlu'na bir şey isteyip istemediğini sorduklarını aktaran Doruk, "Bir şey içip içmeyeceğini sorduk. Su istedi, su verdik. (salonu göstererek) İsterseniz buraya geçin dedik. Salona geçmek istemediğini söyledi. Girişte sandalyede daha rahat olduğunu söyledi. Daha sonra Çubuk Kaymakamı geldi. Belediye Başkanı ve yardımcıları geldi. Muhtarımız geldi. Anahtar onlardaydı, biz gireni çıkanı takip edemiyorduk. Kimin girip çıktığını takip edemiyorduk. Ankara İl Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı geldi. Bana teşekkür ettiler, bende insanlık görevimi yaptığımı ve olması gerekeni yaptığımı söyledim" ifadelerini kullandı.

Evinde maddi hasar oluştuğunu ancak bu durumu önemsemediğini bildiren Doruk, "Dışarıya çıkamadık. Camımızı kırdılar, arabamızın camları kırıldı. Canları sağ olsun. Hiç önemli değil. Şehidimiz içinde vatan sağ olsun" dedi.

"O DA BİZİM VATANIMIZIN İNSANI"

Tepkilerin aşırıya kaçtığını belirten Doruk, "Çünkü oda bizim vatanımızın insanı ne olursa olsun, kim olursa olsun. O da istemezdi insanımız şehit olsun. Ben öyle düşünüyorum en azından, ben öyle düşünmek istiyorum en azından" diye konuştu.

"BANA 'SEN DE TEDİRGİN OLMA' DEDİ"

Kılıçdaroğlu'nun evden çıkmadan önce kendisine teşekkür ettiğini ve kısa süre sohbet ettiklerini söyleyen Doruk, "Benim ne iş yaptığımı sordu. Ben 'köydeyim, çiftçilikle uğraşıyorum' dedim. Benim de baya bir korkmuş olduğumu gördü. 'Sende tedirgin olma' dedi. Bende, kendim için sorun değil ama ailemin hayatı için sonuçta o kadar kalabalık vardı. İzdiham vardı" ifadelerini kaydetti.

"BENİM EVİMDE ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜN"

Evinin taşlanmasından korkmadığını ancak Kılıçdaroğlu'nun öldürüleceğinden korktuğunu anlatan Doruk, "Evimin taşlanması da sorun değil. Allah vermesin, içeriye girseydi birkaç kişi, CHP Genel Başkanı'nı öldürdüklerini düşünün, en kötü benim evimde, ben ne duruma düşerdim. Ben bunu millete en azından kendi yüreğime imanıma nasıl açıklardım. Bana sığınmış bir adam, ben parti genel başkanı olarak görmedim o an için benim evime sığınmış bir insan, cenabı Allah ne diyor? 'İnsanı insan olduğu için sevin' diyor. 'Ben yarattığım için sevin' diyor. Biz bunu göze aldık. İslam fıtratında da bu vardır. Biz bunu kaide aldığımız için, misafir edemedik, misafir etmedik. Zorunlu olarak benim evimde kalmak zorunda kaldı. Benim evimde barınmak zorunda kaldı. Çünkü her insan canından sorumludur, o da canından korkuyordu. Korkmuştu, o hali çok belliydi yani" ifadelerini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.