Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: Susmanın bedeli ölümdür'

"Dikkatli ol senin üstüne geliriz"  diye tehdit edildiğini öne süren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Eğer susacaksam susmamın bedeli bellidir, ölümdür" dedi. Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin durumunu düzenleyen 696 sayılı KHK'yı da değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2017 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2017 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu: Susmanın bedeli ölümdür'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de vatandaşlara hitap etti, dikkat çeken mesajlar verdi. "Dikkatli ol senin üstüne geliriz" diye tehdit edildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Eğer susacaksam susmamın bedeli bellidir, ölümdür. Ölürüz ve susarız ama düşüncelerimiz yaşar. Biz yetimin hakkını sonuna kadar savunacağız. 80 milyonun hakkını sonuna kadar savunacağız. Bizim yaptığımız savunma 80 milyonun hakkını savunmaktır. Yüreğiniz varsa, çıkın bir televizyon kanalında oturalım konuşalım. Sen de sor, ben de sorayım. Cesaretleri yok, ben öyle korkulan bir adam değilim" dedi.

2019 SEÇİMLERİ

2019 seçimlerine yönelik mesajlar veren Kılıçdaroğlu, "2019'da sağ sol yok, demokrasiden yana olmak var... Asla ve asla yorulmayacağız. Yorgunluk bizim kitabımızda yoktur. Her saat çalışacağız. Her alanda çalışacağız" dedi.

EGE ADALARI

CHP lideri Ege Adaları ile ilgili olarak ise Yunan bakana tepkisini sürdürdü. "Yunanistan Savunma Bakanı bana cevap veriyor 'gel de al' diyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Dün söyledim, yine söyleyeyim, 2019'da geleceğiz, 18 adayı da o kayalığı da senin elinden alacağız. Rahmetli Ecevit nasıl Kıbrıs'a gittiyse aldıysa, aynı şekilde geleceğiz, alacağız" ifadelerini kullandı.

BİZİ MUTLU EDER

Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin durumunu düzenleyen 696 sayılı KHK'yı değerlendirdi. Taşeron işçisinin 21. yüzyılın köleleri gibi çalıştırıldığını belirten CHP lideri, "Onlara her türlü hakkı vereceğimizi normal sendikalı bir işçiden ayrı tutulamayacaklarını, onlar hangi haklara sahipse taşeron işçisi de aynı hakka sahip olacak dedik ve ilk dillendiren partiyiz, bugün o noktaya geldiler. Taşeron işçilerine kadro veren KHK'yı çıkardılar. İktidar partisinin bizim bulunduğumuz yere gelmesi bizi mutlu eder. Tüm taşeron işçilere sesleniyorum, sen yıllar yılı konuşamıyorsun hak, hukuk, adalet diyemiyorsun senin sözün bir olsun hakkı ve adaleti senin için gerçekleştirdik" dedi.

BU KADAR UZUN OHAL'E NE GEREK VAR?

OHAL'in uzun sürmesine de tepki gösteren CHP lideri, "Bu kadar uzun süreli OHAL'e ne gerek var, niçin ve neden OHAL? FETÖ ile mücadeleyse zaten yapılıyor. Sen mücadele ettin de birisi karşı mı çıktı? Hayır, bütün muhalifleri susturmak istiyorlar. En çok da bizim üstümüze geliyorlar. 'Acaba CHP'yi de nasıl sustururuz' diye. Senin feriştahın gelse CHP'yi susturamaz. İzledikleri yöntem FETÖ'nün 15 Temmuz öncesi izlediği yöntemdir. Aynı yöntemi izliyorlar şimdi" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.