Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: 'Yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya yine İmamoğlu'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yukarıdan aşağıya seçiyorlar Ekrem İmamoğlu aşağıdan yukarıya Ekrem İmamoğlu. Bu olay bir CHP, İYİ Parti ,Saadet olayı değil bir demokrasi olayıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2019 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2019 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu: 'Yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya yine İmamoğlu'

Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından  açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye'nin seçim atmosferinden çıkıp temel sorunlarına eğilmesi lazım. YSK kararlarının hukuk güvenliği içinde almak zorundandır, kanunlara uymak zorundadır, içtihatlarına uymak zorundadır.

"OYLARIN YENİDEN SAYILMASINA İTİRAZIMIZ OLMADI"

Seçimler yapıldı itirazlar oldu. Oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazımız olmadı. Hukuk içinde olursa yasalar bu kuralı eğer hayata geçirebilrse hiç bir sorunumuz yok zaten. Bakın yasa ne diyor delil ve gerekçe göstermesi alzım. Gerekçesi ve delili olmayan itirazlar incelenemez diyor.

Dün dediler ki 38 ilçede yeniden sayım yapacaz. Bir gariplik var diyerek oyların yeniden sayılmasını istiyor. YSK da yasalara kanunlara uyması lazım hakimin tarafsızlığı ve bağımsızlığı önemlidir. YSK'da görev yapan hakimlere seslenmek istiyorum. Sizin tarafsızlığınız ve bağımsızlığınız çok önemlidir. 1 Nisan'dan bugüne kadar. Islak imzalı tutanaklarda AKP'lilerin hakimlerin MHP'lilerin imzası var. Bu tutanaklar tutulurken neden AKP'li ve MHP'liler bir şerh düşmediler.

"İMAMOĞLU YİNE İBB BAŞKANI SEÇİLMİŞ VAZİYETTE"

İBB adayı, AK Parti Genel Başkanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı gizli toplantı yapıyorlar. Niçin? YSK'nın yargıçlarından isteğim ıslak imzalı tutanakların tamamını önünüze koyacaksınız. Seçim yapıldı. Yukarıdan aşağıya seçiyorlar Ekrem İmamoğlu aşağıdan yukarıya Ekrem İmamoğlu. 38 ilçede niçin yeniden sayım? Bu olay bir CHP İYİ Parti Saadet olayı değil bir demokrasi olayıdır. En son bugün aldığımız veriler sandıkların yüzde 92,30'u açıldı ve sayıldı. Saat 08.54 itibariyle 15 bin 722 oyla İmamoğlu yine İBB Başkanı seçilmiş vaziyette."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.