Hava Durumu

Kilis'te camiye roketli saldırı! Ölü ve yaralılar var!

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen roketlerden biri, Kilis kent merkezindeki bir camide namaz kılan cemaatin üzerine düştü, diğeri bir eve isabet etti. Can pazarının yaşandığı olayda, 2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2018 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kilis'te camiye roketli saldırı! Ölü ve yaralılar var!

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen 1 roket, akşam saatlerinde Kilis'in Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Çamlık Camisi'ne isabet etti. Hain saldırıda camide çökme meydana geldi.  Saldırıya ilişkin açıklama yapan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, roketin düştüğü sırada camide namaz kılanların bulunduğunu ifade etti. Tekinarslan, "15 kadar cemaatimizden 8'i yaralandı. Bunlardan 6'sının durumu iyi. Ağır yaralanan 2 vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin." diye konuştu. Tekinarslan, bir soru üzerine, "Şu anda içeride yaralı yok. Olaydan sonra yaklaşık 10 dakika içerisinde yaralılarımızın tamamına yakını tahliye edilip hastaneye kaldırıldı. Camimiz hasar almış durumda.  Yatsı namazında... Hepimize çok geçmiş olsun" diye konuştu.

Kentte 2. roket ise caminin 100 metre ilerisindeki bir eve isabet etti. Evde bulunan 4'ü çocuk 5 kişinin dumandan etkilendiği, durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Olay yerine çok sayıda arama kurtarma, ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken, güvenlik güçleri olası yeni bir saldırıya karşı caddedeki vatandaşları uyarıp uzaklaştırdı.

MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Camiye isabet eden ve 8 kişinin yaralandığı olay sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Öncüpınar Sınır Kapısı'nda bulunan birliğinden fırtına obüsleriyle çok sayıda atış yapıldı. Fırtına obüs topları ve çok namlulu silahlarla terör örgütü mevzileri ateş altına alındı. Gecenin karanlığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı atışlarla aydınlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.