Hava Durumu

Kilosu 15 TL... Lezzeti ve faydalarıyla şaşırtıyor

Lezzeti ve faydalarıyla son zamanlarda oldukça rağbet gören istiridye mantarı, kavak ağaçlarında yetiştiriliyor. İstiridye mantarını uygun şartlar hazırlayıp yetiştirmeniz de mümkün.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kilosu 15 TL... Lezzeti ve faydalarıyla şaşırtıyor

Son zamanlarda tüketimi yaygınlaşan istiridye mantarı lezzet olarak kırmızı ete rakip. Tat olarak oldukça benzeşirler, üstelik ete oranla çok daha fazla ekonomiktir. Doğada kavak ağaçlarında yetiştirilen mantarı sadece lezzetinden değil, faydalarından da bahsedeceğiz;

-Antibiyotik özelliği vardır

-Antibakteriyeldir, bu sayede çeşitli hastalıkları engeller. Gribal enfeksiyonlar için ilaç kullanmak istemiyorsanız düzenli olarak istiridye mantarı yiyebilirsiniz.

-Kandaki kolesterol değerini dengeler

-İçinde bulunan levostatin sayesinde kolesterol oranı dengelenir. Hatta kolesterol ilaçlarının bazılarında istiridye mantarı kullanıldığı bilinmektedir.

-Sindirim sistemini destekler

-Lifli bir besin kaynağıdır. Bu sayede kabızlığa çözüm olur.

-İyi bir antioksidan kaynağıdır.

-Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur, serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini engeller. Kanser hastalığıyla mücadele etmek için tüketilmesi tavsiye edilir.

-Kansızlığı önler.

-Demir yönünden zengin olan istiridye mantarı, anemi hastası olan kişilere önerilir.

-Besin değeri yüksektir.

Yüksek oranda demir içeriğine sahip istiridye mantarının ete oranla etkisinin daha yüksektir. Et tüketemediğinden dolayı yeterli düzeyde beslenemediğini düşünen kişiler daha ucuza temin edebilecekleri istiridye mantarını tüketerek gereksinim duymuş oldukları demiri alabilirler. Ayrıca bu mantar türü içerisinde yüksek ölçüde b vitamini yer almaktadır. B vitamini eksikliğinden kaynaklı problemleriniz varsa b vitaminini istiridye mantarından temin edebilirsiniz.

İ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.