Hava Durumu

Kimse inanamadı! Çin'e giden gizemli uçaktan 'Kim' çıktı!

Çin'in kuzeydoğusundaki Dalian kentindeki havalimanına inen Kuzey Kore havayolu şirketi Air Koryo'ya ait uçakta Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un olduğu doğrulandı. Çin resmi haber ajansı Şinhua, Kim'in Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştüğünü duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kimse inanamadı! Çin'e giden gizemli uçaktan 'Kim' çıktı!

Çin Resmi televizyonu CCTV Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Kim'in Dalian kentinde deniz kenarında birlikte dolaştığını gösteren görüntüleri yayımladı. Resmi haber ajansı Şinhua da iki liderin dün ve bugün görüşmeler gerçekleştirdiğini duyurdu. Kim Jong-un'un Şi ile görüşmesinde 'İlgili tarafların düşmanca politikalardan uzak durması halinde Kuzey Kore'nin nükleer silahlara ihtiyaç duymayacağını' söylediği belirtildi. Kim'in ayrıca "Kore Yarımadası'ndaki durumla ilgili olarak kapsamlı bir siyasi anlaşma umduğu" aktarıldı.

OLUMLU AÇIKLAMALAR GELDİ

Çin Devet Başkanı Şi ise açıklamasında "Kim Jong-un ile ilk görüşmemin ardından Kore Yarımadası'ndaki durum ve ikili ilişkilerde olumlu ilerlemeleri görmekten çok mutluyum. Çin ve Kuzey Kore arasındaki geleneksel dostluğun gelişimi iki millet için de ortak hazine. İki ülke arasındaki dostluğu ve işbirliğini geliştirmek iki tarafın da kararlı pozisyonu ve tek doğru seçenek. İki tarafın yaptığı yüksek düzeyli fikir alışverişlerinin yeri doldurulamaz derecede önemli etkileri var" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.