Hava Durumu

'Kimseye söz vermedik'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran destekli güçlerin Suriye'den çekilmesini sağlayacakları yönünde kimseye bir söz vermediklerini söyledi. Lavrov, İran'ın Suriye'deki varlığının meşru olduğunu da belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Kimseye söz vermedik'

ABD Dışişleri yetkilisinin, "Rusya'nın, İran destekli güçlerin İsrail işgalindeki Golan Tepeleri'nden belirli bir mesafeye kadar geri çekilmesi konusunda Suriye hükümeti ile çalışmaya ikna olduğu" sözlerine yalanlama geldi.  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "(ABD ile görüşmelerimizde) İran'dan ya da İran destekli güçlerden bahsetmedik" dedi. "İran destekli güçlerden bahsedecek olursak, bazıları Suriye ordusunu da İran destekli bir güç olarak tanımlamak isteyebilir" diye devam eden Lavrov, "O halde Suriye ordusu ne yapsın, teslim mi olsun? Bana göre bu sadece hüsnükuruntu" ifadelerini kullandı.

VARLIĞI MEŞRU

Lavrov ayrıca, Şam'ın davetiyle Suriye'de bulunan Rusya ve İran'ın bu ülkedeki varlığının meşru olduğunu da vurguladı. Öte yandan Lavrov başka bir soru üzerine de Rusya, ABD ve Ürdün arasında varılan anlaşmanın, Suriyeli olmayan güçlerin Suriye'nin güneybatısındaki gerilimi azaltma bölgesinden çıkarılmasıyla ilgili olduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

Reuters haber ajansı, bir ABD Dışişleri yetkilisinin, 'Rusya'nın, İran destekli güçlerin İsrail işgalindeki Golan Tepeleri'nden belirli bir mesafeye kadar geri çekilmesi konusunda Suriye hükümeti ile çalışmaya ikna olduğunu' söylediğini yazmıştı. Reuters, bu anlaşmaya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın, Vietnam'ın Da Nang kentinde düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) toplantısı kapsamında yaptıkları görüşmede vardıklarını iddia etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.