Hava Durumu

Kinteks'ten, işten çıkarılan işçilerle ilgili açıklama geldi

Bursa'daki Kinteks Fabrikası'ndan, 75 kişinin işten çıkarılmasıyla ilgili yapılan açıklamada  'performans düşüklüğü ' gerekçe gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kinteks'ten, işten çıkarılan işçilerle ilgili açıklama geldi

Bursa'da Harput Holding'e ait Kinteks fabrikasında sendikalı 35 kişi ile sendikalı olmak isteyen 40 kişi işten çıkarıldı. Fabrika önünde açıklama yapan Öz İplik-İş Sendikası Genel Sekreteri Rafi Ay, "Sendikamız fabrikada kasım ayından bu yana örgütlenme mücadelesi vermektedir. İşçilerin sendikalaşmasından haberdar olan işveren ve vekilleri sendikaya üye olunmaması yönünde işçilere baskı kuruyor. İşçilerin anayasal hakları engelleniyor. Sendikadan istifa etmeleri yönünde işçiler zorlanıyor. Sendikalaşma sürecinde toplam 35 sendika üyesi işçi işten çıkarılmıştır. Sosyal diyalog çabalarımız karşılık bulmuyor. İşverenden işçilerin anayasal hakkı olan sendikaya üye olma hürriyetine saygı göstermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Eylemin ardından Kinteks Fabrikası'ndan açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde firmamızla ilgili işten çıkarma haberleri yayınlanmaktadır. Fabrikamızda 660 kişi çalışmaktadır ve geçen yıl istihdamı artırma sıralamasında ilk beşe girmiştir. Yıl sonu itibariyle azalan işleri düşünerek; iş verimliliği ve üretim kalitesini artırmak için performansı düşük, son iki yılda iş disiplini ve verimsizliği 420 ayrı tutanakla tespit edilen toplam 42 kişinin sosyal hakları ödenerek iş akitleri feshedilmiş, 20 arkadaşımız da kendi isteğiyle yine bütün haklarını alarak ayrılmışlardır. Bu durum tamamen rutin bir uygulamadan ibarettir ve iş akitlerinin sona erdirilmesinde herhangi bir işçi kuruluşuna üye olup olmamaları göz önüne alınmamıştır. Firmamız Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet göstermekte; Çalışma Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, OSB Müdürlüğü ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarca sürekli denetlenmektedir" denildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.