Hava Durumu

Kitap almak için ağaca çıktı, mahsur kalınca herkesi kahkahaya boğdu

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında tarihi çınar ağaçlarına asılan kitaplardan almak için ağaca tırmanan genç, geri inemeyince itfaiye çağrıldı. Genci görenler ise gülmekten kendilerini alamadı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2018 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kitap almak için ağaca çıktı, mahsur kalınca herkesi kahkahaya boğdu

Olay, Kocaeli'nin İzmit ilçesi Karabaş Mahallesi Yürüyüş Yolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Kocaeli Üniversitesi'nde Elektronik ve Haberleşme Bölümü'nde eğitim gören Yunus Pehlivan (18), akşam saatlerinde arkadaşları ile birlikte İzmit Yürüyüş Yolunda dolaşırken tarihi çınar ağaçlarında asılı duran kitapları gördü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Kocaeli Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında ağaçlara asılan ve yüksekte olması sebebi ile kimsenin alamadığı kitapları almak için ağaca tırmanan genç, bir daha geri inemeyerek 5 metre yüksekte mahsur kaldı.

KAHKAHALARA BOĞULDULAR

Düşme tehlikesi ile hareket edemeyen genci gören arkadaşları ise durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, genci kurtarmak için çalışma başlattı. Ekipler, merdivenli araçla gencin yanına çıkarken, olayı gören çevredeki vatandaşlar ise olayı öğrenince kahkahalara boğuldular. Bir yandan gencin kurtarılmasını izleyen vatandaşlar, bir yandan da gülerek kurtarma anlarını cep telefonu ile videoya aldılar.

TÜM KİTAPLARI TOPLAYIP DAĞITTI

Ağaçta mahsur kalan genç, kısa süre sonra itfaiye ekipleri tarafından merdiven yardımı ile kurtarıldı. Yunus Pehlivan'ın kitap için çıktığı ağaçta kitap alamadan kurtarılmasını gören çevredeki vatandaşlar itfaiye ekiplerine ağaçta asılı duran kitapları genç için alması için ısrar etti. Çevredeki vatandaşların ısrarı üzerine tekrardan merdiven yardımı ile yukarı çıkan itfaiye eri, gencin ulaşamadığı kitabı alarak kendisine hediye etti. Bir daha benzer olayların yaşanmaması için ağaçta asılı kala tüm kitapları indiren itfaiye erleri, kitapları kapışan vatandaşlar tarafından alkışlandı.

İTFAİYE EKİPLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Kendisini kurtaran itfaiye ekiplerine teşekkür eden Yunus Emre Pehlivan, kitap aşkı ile ağaca tırmandığını söyleyerek, "O kitapları neden o kadar yükseğe astılar, insanlar nasıl alacak onları. Ben tırmanarak çıktım ağaca kitapları almak için ama asmamaları lazımdı onları oraya" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.