Hava Durumu

Kızılay'a kayyum atama kararında flaş gelişme!

Kızılay'a kayyum görevlendirilmesi kararı yargı süreci kesinleşinceye dek ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2018 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2018 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kızılay'a kayyum atama kararında flaş gelişme!

Türk Kızılayınca, olağanüstü kongre için kayyum görevlendirilmesi kararının mahkeme tarafından yargı süreci kesinleşinceye dek ertelendiği bildirildi.

Türk Kızılay Derneği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Ankara 9 Sulh Hukuk Mahkemesi 2017-1906 esas-2018-2128 karar sayılı gerekçeli kararında dernek yönetiminin herhangi bir suiistimalinin ve görevi kötüye kullanma iddiasının bulunmadığını vurgulayarak, hali hazırda Kızılay Yönetiminin görevinin başında olduğunun altını çizmiştir.

Kızılay Hukuk Müşavirliğinin gerekçeli karardaki tedbire itirazını haklı görerek ek kararla düzelten mahkeme verilen kararın olağanüstü genel kurul yapılmasına yönelik olduğunu Kızılay Yönetiminin görevinin başında olduğunu ifade etmiş, tereddütleri gidererek telafisi mümkün olmayan zararların önüne geçme adına, Olağanüstü Kongre için üç kişinin görevlendirilmesini tüm yargılama süreçleri kesinleşinceye kadar ertelemiştir.

Verilen karar ile Kızılay'a tüm yargılama süreçleri bitinceye kadar fiilen bir kayyum heyetinin gelmesi hukuken mümkün değildir. Kızılay'ın üst mahkeme nezdinde kararın esastan düzeltilmesine yönelik itiraz süreci devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi hatalı kayyum kararını düzeltti, böylece telafisi mümkün olmayan bir hatadan dönülmüş oldu. Bu süreçte Kızılay'ın yanında duran, bize güvenen ve destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. İyiler kazanacak!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.