Hava Durumu

Kocası sevgilisi için evi terk etti! Bankaya gidip soyadını duyunca hayatının şokunu yaşadı

Milliyet Gazetesi'nden Erol Ulusoy, bugün ilginç bir olayı köşesine taşıdı. Eşinin sevgilisi yüzünden kendisini terk ettiği 3 çocuk annesi kadın, bankada hesap açtırmak isteyince şoke eden bir olayla karşılaştı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2019 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2019 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kocası sevgilisi için evi terk etti! Bankaya gidip soyadını duyunca hayatının şokunu yaşadı

Soy isminden memnun olmayan birçok kişi, talep doğrultusunda bunu değiştirmesi mümkün. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'na 2017 yılında eklenen geçici 8'inci maddeyle, il veya ilçe idare kurulunun vereceği bir kararla isim ve soy isimleri değiştirmek mümkün. Türkiye'de çok ilginç soy isimlere sahip olup alay konusu olan vatandaş da azımsanacak ölçüde değil.

Fakat bir kadının ve çocuklarının başına gelenler, "Bu kadar da olmaz" dedirten cinsten...

Olayı Milliyet Gazetesi'nden Erol Ulusoy, "Soyadı değişmiş bankada öğrendi" başlığıyla bugünkü köşesine taşıdı.

İşte evli kadının başına gelenler:

"Hanım" soy isimli erkek evlidir, 18 yaşından küçük 3 çocuğu vardır. Uzun süredir evlilik dışı bir başka kadınla yaşamaktadır. Nüfus müdürlüğüne başvurarak soy isminin alay konusu olduğunu, "Altınışık" soy ismini almak istediğini beyan eder.

İlçe idare kurulu talebi kabul eder. Kocanın soy ismi "Altınışık" olarak değişince, terk ettiği ama henüz boşanmadığı karısının ve üç çocuğunun soy ismi de kendiliğinden değişir ve "Altınışık" olur. Karısının ve çocuklarının bundan haberleri hiç olmaz, bankada hesap açtırmak isteyince yeni çipli TC kimlik kartı başvurusu yapıncaya kadar. Ama asıl sorun, adamın, evlilik dışı birlikte yaşadığı kadının soy ismini almasındadır. Karısı ve çocukları birdenbire, kocasının, babalarının evlilik dışı yaşadığı kadının soy ismini almışlardır.

Şöyle bir durum olmuş oldu: Hukuken halen evli olan bir kadın, hiç istememesine rağmen, kendisine hiç sorulmadan, kocasıyla ilişki yaşayan yabancı bir kadının soyadını taşımak durumunda bırakılmaktadır. Bu da yetmemekte, kendi çocukları da bu yabancı kadının soy ismini taşıyacaklar. Çekilecek çile mi bu!"

BURSA'DA YATIRIM DÜŞÜNENLER İÇİN BULUNMAZ FIRSAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.